«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Για την απεργία στις 10 Ιούνη 2021

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515

 Αγρίνιο   1/ 06 /2021

 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας  ενάντια στο αντεργατικό  νομοσχέδιο έκτρωμα, δίνουμε δυναμική απάντηση στο πολεμικό ανακοινωθέν της κυβέρνησης  της Ν.Δ.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη  3 Ιούνη , ώρα 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο. Το  Ε.Κ.Α. καλεί  όλα τα σωματεία  μέλη του  και τους φορείς  της περιοχής να δώσουν  όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία  της πανελλαδικής  πανεργατικής  απεργίας την Πέμπτη 10 Ιούνη  και να δώσουν δυναμικό – μαχητικό «παρών» στις 10:30 π.μ.  στην απεργιακή  συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία  στο Αγρίνιο. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός...

Αυτό το νομοσχέδιο  δεν  φτιασιδώνεται , δεν γιατρεύεται . Να αποσυρθεί τώρα!

Αυτό το νομοσχέδιο  έκτρωμα  δεν αφήνει τίποτα  ανέγγιχτο , δίνει χαρακτηριστική βολή  στα εναπομείναντα  εργατικά δικαιώματα , χτυπάει το 8ωρο, τη συνδικαλιστική δράση , το δικαίωμα στην απεργία , τα ασφαλιστικά  δικαιώματα ,   στέλνει τους εργαζόμενους στα δόντια της  εργοδοσίας να διαπραγματεύονται  ατομικά με τους εργοδότες  , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό το νομοσχέδιο  μια θέση έχει, στον κάλαθο των αχρήστων .

Στέλνουμε μήνυμα  στην ξεδιάντροπη , υποταγμένη πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. , που βρίσκεται  σε διατεταγμένη υπηρεσία  στη διάθεση της κυβέρνησης  και των εργοδοτών. Όλο το προηγούμενο διάστημα   έχει δώσει τα  πάντα να στηρίξει  τις κυβερνητικές επιλογές , για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο στα βουβά.

Στην αρχή έλεγε  δεν υπάρχει νομοσχέδιο, εθελοτυφλούσαν  απέναντι  στην κυβέρνηση που ο υπουργός  της  το πηγαινοέφερνε  στα κανάλια , χαρακτήριζαν  γελοιότητες  τις απεργίες των εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. Στόχος τους ήταν  να μην υπάρξει καμιά  φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Όταν ο υπουργός   είπε ότι το νομοσχέδιο το γνωρίζουν όλοι  πολύ καιρό  πριν, η Γ.Σ.Ε.Ε. αναγκάστηκε να πει ότι στο νομοσχέδιο  υπάρχουν άρθρα  που δεν υπήρχαν  πριν  από τη μια μεριά και από την άλλη  ότι στο νομοσχέδιο  περιέχονται  και άρθρα  σε θετική κατεύθυνση. Άρα  γνώριζαν  και συνδιαμόρφωναν  με την κυβέρνηση  το αντεργατικό  έκτρωμα. Αυτοαποκαλύφθηκαν  , οι μάσκες έπεσαν της απαξιωμένης ηγεσίας ( ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου) , πάνε χέρι- χέρι  με τους βιομηχάνους  και την κυβέρνηση.

Κάτω από την πίεση του κινήματος  αναγκάστηκαν  να ρίξουν μια διαλυτική φιτιλιά  για απεργία  στις 10 Ιούνη  , προχωρώντας σε μια απεργία που δεν την πιστεύουν , για να σφυρίξουν  «αγωνιστικά» τη λήξη των κινητοποιήσεων , κόντρα στην απόφαση για απεργία στις 3 Ιούνη  από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα επικυρώσουμε το διαλυτικό τους σχέδιο και τις συγχύσεις που θέλουν να φέρουν στους εργαζόμενους.

Αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν  με  ημερομηνιακές  αλχημείες  για να σβήσουν το απεργιακό κλίμα  είναι πολύ  γελασμένοι .

Με την οργάνωση και τον αγώνα  μας θα βάλουμε  στην άκρη  όλους αυτούς  που υπονομεύουν  τους αγώνες μας  και θα δώσουμε τη μάχη για να αποσυρθεί  το αντεργατικό έκτρωμα.

ΤΟ Δ.Σ.

***

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΎΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΏΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 13   Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο -  ΤΗΛ : 26410 22 325   FAX : 26410 46515

Πληροφορίες  6976699822                                                                         Αγρίνιο 31 -05-2021

 

Έγινε με επιτυχία  η σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων , σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία του νομού Αιτωλ/νίας . Στη σύσκεψη  παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι Τάτσης Παντελής , Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων ΟΑΕΕ,  Μάκκας Λέανδρος , οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και ο Νάκης Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Δημοσίου.

Πήραν επίσης μέρος τα εφτά συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του νομού  και συγκεκριμένα  του Ι.Κ.Α, ΟΑΕΕ Αγρινίου- Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου , Δημοσίου, Αστυνομικών Ακαρνανίας  και του Ταμείου Εμπόρων.  Από το Ι.Κ.Α  ήταν και οι Διοικούσες Επιτροπές  των παραρτημάτων Αμφιλοχίας , Μεσολογγίου και Ναυπάκτου .

Πρόεδρος της σύσκεψης εκλέχτηκε  ο συνάδελφος Δημητρουλής  Γιώργος , ο οποίος  άνοιξε  και τις εργασίες . Καλωσόρισε  τους συναδέλφους  από τις Ομοσπονδίες, καθώς  και τις διοικήσεις των σωματείων και των  παραρτημάτων του Ι.Κ.Α.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με το συνάδελφο Παντελή Τάτση , Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.

Οι συνταξιούχοι, ανέφερε στην εισήγησή του , πλήρωσαν  βαρύ τίμημα,  αφού  από τους 12.000  νεκρούς της πανδημίας  οι 10.000  ήταν συνταξιούχοι. Οι περισσότεροι θα ζούσαν αν ήταν καλύτερα  οργανωμένο και στελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας . Μας εξοργίζει η δήλωση Πισσαρίδη  ότι  οι σημερινοί συνταξιούχοι  τρώνε τις  εισφορές  των παιδιών τους. Υπάρχουν  μειώσεις  στις  αναπηρικές συντάξεις  και συντάξεις  χηρείας  λόγω  προσωπικής διαφοράς .Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα  στην έκδοση συντάξεων , αφού συνεχίζονται να παρατηρούνται   τεράστιες καθυστερήσεις. Ότι κερδίσαμε,  το κερδίσαμε  με αγώνα. Στις μέχρι τώρα  συγκεντρώσεις μας η παρουσία μας ήταν ικανοποιητική , παρά τα προβλήματα της πανδημίας.  Αγώνας  μαζικός, αγώνας ενωτικός έτσι ώστε ο νέος νόμος  έκτρωμα του Χατζιδάκη  να έχει την τύχη  του νόμου Γιαννίτση.  Συνεχίζουμε αγωνιστικά. Το δίκιο θα κριθεί στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως μετά το λόγο  πήρε ο συνάδελφος  Μάκκας Λέανδρος  , οργανωτικός γραμματέας  της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων  Ι.Κ.Α.

Ξεκινώντας την εισήγησή του  ανέφερε  ότι  μπορεί κατά   την διάρκεια  της πανδημίας  να περιορίστηκαν  οι συγκεντρώσεις  , όμως ήμασταν  σε καθημερινή επαφή  με τα σωματεία  και παρόντες  στις κινητοποιήσεις  της εργατικής τάξης . Η δράση μας  ήταν  προσεκτική , η εφημερίδα έβγαινε συνεχώς  καθώς  επίσης   και δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Ψηφίσματα  στέλναμε  στα αντίστοιχα υπουργεία  προωθώντας  τα αιτήματα μας  .

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει  την  αντεργατική πολιτική της  προηγούμενης  κυβέρνησης   του ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας  τώρα το 8ωρο, προωθώντας  10ωρη και 12ωρη εργασία . Οι συνταξιούχοι από τις περικοπές  που έχουν γίνει  πληρώνουν  κάθε χρόνο 8 δισεκατομμύρια . Συνεχίζουμε αγωνιστικά  διεκδικώντας τα δίκια των συνταξιούχων.

Συνέχισε με την τοποθέτησή του ο συνάδελφος  Νάκης  Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας  του Δημοσίου.

Η ομοσπονδία μας  εκπροσωπεί 56 σωματεία. Στόχος μας είναι να γίνουν αρχαιρεσίες  στα σωματεία μας , όταν η πανδημία το επιτρέψει . Η σημερινή  κυβέρνηση  συνεχίζει  στις ράγες  της προηγούμενης αφαιρώντας  συνεχώς κατακτήσεις και δικαιώματα. Μόνη ελπίδα  εργαζομένων και συνταξιούχων είναι οι μαζικοί, ενωτικοί  αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας .

Παρέμβαση για το σωματείο συνταξιούχων  Ι.Κ.Α. νομού Αιτωλ/νίας  έκανε ο Πρόεδρός του , Δημητρουλής Γιώργος.

Αναφέρθηκε στην ένταση στην περιοχή  και γενικότερα   στους κινδύνους  που δημιουργούνται  για την ειρήνη. Με την πανδημία ζήσαμε  και ζούμε ξεχωριστές στιγμές . Η διαχείριση  από την κυβέρνηση  γίνεται  με βάση  τα κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων . Υποχρεωθήκαμε   σε περιορισμένη δράση αλλά  παράλληλα στηρίξαμε  συμβολικά  ότι αγωνιστικό γινόταν. Έρχονται  νέα μέτρα  μείωσης  της τιμής της εργατικής δύναμης. Ξηλώνουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης  . Μας μένει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Θα παλέψουμε  για κοινή δράση των συνταξιούχων παντού. Για  ενίσχυση  της συνεργασίας των σωματείων των συνταξιούχων  του νομού .

Προχωράμε  σε συνεδρίαση της διοίκησης  και των διοικουσών επιτροπών  των παραρτημάτων μας  σε Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο. Σε συσκέψεις  και συνελεύσεις .

Το σωματείο μας θα προτείνει στα σωματεία του νομού  τέλος Ιούνη , ανάλογα  και με τις επιδημιολογικές εξελίξεις , να οργανώσουμε  μαζί συγκεντρώσεις  διεκδίκησης  σε Αγρίνιο- Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο .

Προετοιμαζόμαστε για τη συγκέντρωση της Αθήνας την 1η Οκτώβρη , μέρα των συνταξιούχων .

Στηρίζουμε την απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη , για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.  Καλούμε τους συνταξιούχους  στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε  και με παρεμβάσεις  από τα υπόλοιπα  σωματεία. Κοινό σημείο των ομιλιών ήταν η ενότητα δράσης, η μαζικοποίηση των σωματείων και ο αγωνιστικός δρόμος .

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ