«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Μήπως για τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια έφταιγε ο νόμος Παρασκευόπουλου; Ντροπή…

 


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Μήπως για τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια έφταιγε ο νόμος Παρασκευόπουλου; Ντροπή…

 Η ΝΔ ως αντιπολίτευση επιδόθηκε σε ένα λαϊκισμό άνευ προηγουμένου σε σχέση με τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών. Με τη βοήθεια πολλών ΜΜΕ εξαπάτησε τους πολίτες  και υφάρπαξε την ψήφο τους επενδύοντας στο δόγμα «νόμος και τάξη»...

 

Όπως σοφά λέει ο λαός μας  «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είναι παταγώδης κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε σε όλες τις σχετικές μετρήσεις. Η βαριά εγκληματικότητα οργιάζει. Στυγερές δολοφονίες λαμβάνουν χώρα μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι ακόμη και στα πιο πολυσύχναστα σημεία  της χώρας. Αυτό συμβαίνει ενώ η δραστηριότητα των αστυνομικών αρχών δείχνει να εξαντλείται σε επικοινωνιακά σόου εκκένωσης καταλήψεων – πάντα παρουσία των καναλιών – ή ακόμη χειρότερα σε ασκήσεις πρωτόγνωρης βίας σε βάρος πολιτών όπως συνέβη στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Τελικά το μόνο που δείχνει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η εγκατάσταση   αστυνομικών  δυνάμεων  - με ελλιπή εκπαίδευση -   εντός των πανεπιστημίων. Προφανώς οι κυβερνώντες θεωρούν πιο επικίνδυνους τους φοιτητές και τη νεολαία συνολικά, παρά  τους εκφραστές του  οργανωμένου εγκλήματος…


Το δόγμα «νόμος και τάξη» έχει μετατραπεί σε «τρόμος και πάταξη» για τους απλούς πολίτες και σε πλήρη ασυδοσία για τους κοινούς εγκληματίες  και την βαριά εγκληματικότητα. Η ίδια ασυδοσία  ισχύει και για το οικονομικό έγκλημα, όπου με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση φροντίζει να παρέχει ασυλία στους αποκαλούμενους «εγκληματίες του λευκού κολλάρου».

 

Μπροστά στην τεράστια αποτυχία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και συνολικά της κυβέρνησης, ανέλαβε δράση η γνωστή  μονταζιέρα της ΝΔ.  «Για όλα φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου» είναι το ασύστολο ψεύδος που αναπαράγεται διαρκώς από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Κι ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις είχαν περιορισμένη διάρκεια και έχει πάψει η ισχύς τους  ήδη από το 2017. Και ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι παρόμοιες αποσυμφορητικές διατάξεις έχουν ψηφισθεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν από τις κυβερνήσεις της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

 

Είναι πραγματικά αδίστακτοι. Αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες τη χώρα, αυτοί που διέλυσαν τα σώματα ασφαλείας με τις πελατειακές και κομματικές πρακτικές τους, έχουν το θράσος ακόμη και σήμερα, να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μπροστά στην πρωτόγνωρη αποτυχία της πολιτικής τους εδώ και δύο χρόνια, μπροστά στη γενικευμένη ανασφάλεια που βιώνουν  καθημερινά οι ΄’Έλληνες πολίτες  επαναφέρουν τα γνωστά fake news περί Νόμου Παρασκευόπουλου, τα οποία σπεύδουν βέβαια να ανακαλέσουν κακή – κακώς μόλις ο πρώην υπουργός απέστειλε εξώδικο αναδεικνύοντας τα εξόφθαλμα ψεύδη τους.

 

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Είναι ικανοί για όλα. Δεν αποκλείεται να μας πουν σε λίγο ότι για τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια έφταιγε ο νόμος Παρασκευόπουλου… Ότι και να κάνουν όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Η εγκληματικότητα στη χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο, η ανασφάλεια  των πολιτών είναι στα ύψη και αυτό φέρει αποκλειστικά τις υπογραφές των κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ