«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Την ίδια στιγμή που κατατίθεται προς ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ετσιθελικά να παίρνει μέτρα εναντίον των εργαζομένων. Σύμφωνα με την ΚΥΑ της 10/6/21 για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού…»αποφασίστηκε η επέκταση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ από τις 7π.μ έως τις 22:30μ.μ!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι του κλάδου δούλευαν ασταμάτητα, με εξοντωτικούς ρυθμούς, σε...

καθεστώς μερικής απασχόλησης (με απλήρωτες – αδήλωτες επιπλέον ώρες) και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι μισθοί παρέμειναν «ψίχουλα», οι όποιες προσλήψεις έγιναν με το σταγονόμετρο και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας δεν τηρούνταν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων, για να αποκτήσουν υπέρογκα κέρδη τα αφεντικά των μεγάλων αλυσίδων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δήθεν για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, κάνει ακόμα ένα «δώρο» στους εργοδότες επιτρέποντάς τους να μας εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο, ελαστικοποιώντας τα ωράρια και βάζοντας μας να δουλεύουμε από την ανατολή μέχρι και μετά τη δύση του ήλιου, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς και χωρίς δικαιώματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε λίγες μέρες πριν την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη που φέρνεικατάργηση 8ώρου,απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση του ορίου των υπερωριών, ωράρια – λάστιχο για τους μερικώς απασχολούμενους, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών. Κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, εξοντώνοντάς μας στη δουλειά και αφήνοντάς μας έρμαια απέναντι στο «διευθυντικό δικαίωμα» και την απειλή των απολύσεων.

Είναι χρέος όλων των εργαζομένων, των άνεργων και των νέων να μην επιτρέψουμε την ψήφιση του εκτρώματος Χατζηδάκη και να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν τα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα, με πρόφαση την πανδημία. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ