«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Κυριακή 13 Ιούνη 2021


Την Κυριακή 13 Ιουνίου ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Καινούργιου (η Χρυσοχεριά) θα πραγματοποιήσει την 3η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία για το έτος 2021 στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Καινούργιο. 

Η ανάγκη για αίμα είναι πολύ μεγάλη και για ακόμη μια φορά οφείλουμε να στηρίξουμε το

υς συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Την αιμοδοσία υποστηρίζει... το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εθελοντές αιμοδότες. 

Η αιμοδοσία αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πάτερ Χριστόφορου Δαβράζου που υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος για πολλά χρόνια στο σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών (η Χρυσοχεριά) που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας.

 ***

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη τιμάται στις 14 Ιουνίου ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές αιμοδότες για την μέγιστη προσφορά τους στην αξία της ζωής.
Η Αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.
Ο Σύλλογός μας διατρανώνει για ακόμη μια φορά τα εξής:
Τιμούμε τον εθελοντή αιμοδότη που δωρίζει το αίμα του. Ενθαρρύνουμε και προσδοκούμε στην προσέλευση εκείνων που δεν έχουν προσφέρει ακόμη αίμα.
Υπογραμμίζουμε την ανάγκη της τακτικής αιμοδοσίας όλο το χρόνο και την ανάγκη για καθολική πρόσβαση στην ασφαλή μετάγγιση αίματος.
Τονίζουμε την ανάγκη για σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία καθώς και την ιατρική περίθαλψη σε όλους.
Αρνούμαστε το τόσο πολύτιμο αγαθό που είναι η υγεία, να γίνεται εμπόρευμα.
Απαιτούμε υψηλό επίπεδο υπηρεσίες υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
Ο Σύλλογός μας τιμώντας την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη διοργανώνει μια ακόμη Αιμοδοσία στις 13 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καινουργίου.
Οφείλουμε όλοι μας να παραβρεθούμε για να βοηθήσουμε τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Οφείλουμε όλοι μας να αφιερώσουμε τον χρόνο μας για τον συνάνθρωπο.
Είναι υποχρέωσή μας!
Να τονίσουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη αιμοδοσία πραγματοποιείται στην μνήμη του Πατρός Χριστοφόρου Δαβράζου, ιδρυτή και πρώτου προέδρου του Συλλόγου μας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Η ΧΡΥΣΟΧΕΡΙΑ