«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαζόμενοι εργαζόμενες πρέπει να πάρουμε μέρος όλοι μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και η ΓΣΕΕ που θυμήθηκε να κηρύξει καθυστερημένα κάτω από την πίεση συνδικάτων ταξικής αναφοράς, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να μας επιβάλουν με την κατάργηση του 8ωρου...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση, να μετατρέψει το 8ωρο σε 10ωρο με συμψηφισμό του των επιπλέων ωρών με ρεπό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, την κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας, σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων που πέρασαν κατά την διάρκεια των μνημονίων, του 50%+1 για την κήρυξη απεργίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με περιορισμούς και τσουχτερά πρόστιμα. Είναι μέτρα για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των εργατών και των λαϊκών στρωμάτω νπάντα με την στήριξη της Ε.Ε και των μηχανισμών της στο όνομα της ανάπτυξης της οικονομίας, διαλύοντας ότι έχει απομείνει κατά την διάρκεια των μνημονίων και της δεκαετής οικονομικής κρίσης και τώρα της κρίσης της πανδημίας.

Η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ τώρα θυμήθηκε και αυτή τους αγώνες, όταν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της ακολουθήσε την ίδια πολιτική, αυτή των μνημονίων και των αντεργατικών νόμων. Ο Τσίπρας μέσω των  καναλιών μας αναγγέλλει ότι όταν ξαναβγεί κυβέρνηση θα καταργήσει των νόμο του Μητσοτάκη, όμως δεν πείθει κανέναν γιατί αυτά τα είχε ξαναπεί πριν κυβερνήσει όταν θα έσκιζε τα μνημόνια, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, όταν στήριζε το κίνημα δεν πληρώνω. Και μόλις έγινεκυβέρνηση έκανε τα αντίθετα γι’ αυτό ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στα μεγάλα λόγια (από ψέματα έχουμε χορτάσει).

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, η μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και στην πανελλαδική απεργία. Μόνο έτσι μπορεί να μπει φρένο σε τέτοια μέτρα και να αρχίσει το ξήλωμα όλων των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων. Η ιστορία των εργατικών κινημάτων μας έχει διδάξει πολλά, οι κατακτήσεις κερδίζονται με αγώνες ,απεργία και αίμαα πέναντι στις δυνάμεις καταστολής. Τα προβλήματα ποτέ δεν λύνονται με κοινοβουλευτικές λύσεις. Καμία υποταγή στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ η οποία από τη μια μεριά υπονομεύει την απεργία και τώρα προσπαθεί να την καπηλευτεί (είδαμε και την απόφαση τους για την πρωτομαγιά).

ü  Να παρθεί πίσω το αντεργατικό Νομοσχέδιο κατάργησης του 8ωρου.

ü  Να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που εφαρμοστήκαν κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

ü  Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.

ü  Αυξήσεις στις συντάξεις και μείωση των χρόνων εργασίας.

ü  Να παραγράφουν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την κρίση να την πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση του ΕΚΑ και των  πρωτοβάθμιων σωματείων 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ