«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΟΥΛΗ

….νιώθω για σε Πατρίδα μου,στα σπλάχνα χαλασμό

Ο Δήμος Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 στην  π.Τράπεζα Ελλάδος στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας τα εγκαίνια της έκθεσης  του Αγρινιώτη Εικαστικού και Αγιογράφου Αντώνη Ναστούλη με τίτλο :

...νιώθω για σε Πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου εγκαινιάζοντας την έκθεση του Αντώνη Ναστούλη δήλωσε: «είμαστε  λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του Αγρινίου από τον τουρκικό ζυγό.Τα 200 χρόνια από την επανάσταση σηματοδοτούν ένα κορυφαίο κεφάλαιο με πολλαπλή συμβολική αξία. Η έκθεση που σήμερα εγκαινιάζουμε αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στα πρόσωπα που έγραψαν την ιστορία του τόπου μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ανδρέας Φίλιας αναφέρθηκε γενικά στο σχεδιασμό της περιφέρειας για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό και αναφέρθηκε στην  άψογη συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου η οποία δίνει βήμα σε όλους τους Αγρινιώτες καλλιτέχνες που έχουν να δώσουν κάτι σημαντικό.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παπαγεωργίου Μαρία στο χαιρετισμό της δήλωσε : «Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε την επετειακή έκθεση του εικαστικού Αντώνη Ναστούλη για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ανεξαρτησίας της Ελλάδος αλλά και την απελευθέρωση της δικής μας πόλης. Ο  τίτλος της έκθεσης …νοιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα χαλασμό,  δημιουργεί ψυχική και πατριωτική ανάταση.  Ο φίλος Αντώνης θέλοντας να τιμήσει την ιστορία μας φιλοτέχνησε πορτραίτα ορισμένων εκ των αγωνιστών και απελευθερωτών της πόλης μας. Τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτή του την ενέργεια με την οποία τιμά την ιστορία και τον τόπο μας. Ευχαριστώ θερμά τη συμβολαιογράφο κ. Βασιλική Μαραγιάννη η οποία αποδέχτηκε την πρόταση και με χαρά ανέλαβε να μας «γνωρίσει» τους ήρωες της πόλης μας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του αειμνήστου πατέρα της Κώστα Δήμου Μαραγιάννη  με τίτλο : «Το Αγρίνιο. Μια περιδιάβαση στον τόπο. Μια προσέγγιση σε πρόσωπα και γεγονότα». .

Η Συμβολαιογράφος και Πρόεδρος του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος» κ.Βασιλική Μαραγιάννη «γνώρισε» σε όλους όσους παρευρέθησαν  τους ήρωες  και τους βοήθησε να τους προσεγγίσουν σε σχέση με  το χρόνο και την ιστορία. Να βρουν τα ίχνη, τις πληγές που κατέλειπαν ώστε να ανασυστήσουν το παρελθόν με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ανατρέχοντας στις πηγές, στα γραπτά κείμενα, στα χειρόγραφα και έντυπα, στις περιγραφές- πληροφορίες, η κ. Μαραγιάννη και το  έκανε με μεγάλη επιτυχία.

 

Ο κ. Αντώνης Ναστούλης τόνισε : Όταν ξεκίνησα να φιλοτεχνώ τα πορτραίτα των ηρώων μας  είχα στη σκέψη μου τους στίχους αυτούς του ποιητή.Πιστεύω πως οι ήρωες του 1821 ένοιωσαν στα στήθη τους αυτό το χαλασμό, αυτή τη θύελλα και μια χούφτα Έλληνες πάλεψαν εναντίον μιας αυτοκρατορίας για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία. Και τα κατάφεραν! και ζούμε σήμερα σε μια ελεύθερη πατρίδα. Το χρέος μας, απέναντί τους μεγάλο! Η διαφύλαξη των ιερών και οσίων για τα οποία πολέμησαν  ιερή παρακαθήκη μας.Με αυτές τις σκέψεις προσπάθησα να αποδώσω τα πορτραίτα τα οποία βρίσκονται σε αυτή την υπέροχη αίθουσα, τα οποία και δωρίζω στο Δήμο μας μνήμη αιώνια. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαραγιάννη για την τόσο ωραία περιγραφή των ηρώων και εύχομαι μνήμη αιώνια στον Κώστα Μαραγιάννη.

 

 

Διάρκεια Έκθεσης : 2 έως 31 Ιουνίου 2021

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή

10:00 έως 13:00 και 19:00 έως 21:00

Σάββατο 11:00 έως 13:00

 

***

Δράση του Κοινωνικού Ιατρείου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό ΔίκτυοΥγιών Πόλεων του ΠΟΥ και τα ΚΕΠ Υγείας
σας προσκαλούν  στη Διαδικτυακή Δράση με θέμα:«Πανελλήνιες Εξετάσεις:Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων», που  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 13:30

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος ΣμαράγδαΧρηστάκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε

·         Σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook στη Σελίδα Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου, στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/KoinonikoIatreioDemouAgriniou

·         Στην  πλατφόρμα του zoom, κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Zoom https://zoom.us/j/97014128656
και στο Facebook  του ΚΕΠ Υγείας Κεντρική Δομή
(
https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias)

 

***

Προκήρυξη για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για το Επιχειρηματικό Πάρκο Αγρινίου

 

Ένα μεγάλο έργο, μια οραματική διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής παίρνει σταδιακά  σάρκα και οστά. Το πρώτο βήμα γίνεται με την προκήρυξη  διαγωνισμού  για την πρόσληψη «Τεχνικού Συμβούλου για την κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Αγρινίου».

 

Ο Δήμος Αγρινίου προχωρά τις διαδικασίες ώστε να υλοποιηθεί και να αποδοθεί στις επιχειρήσεις της ευρύτερης  περιοχής ένα Επιχειρηματικό Πάρκο που θα δημιουργήσει ένα δημιουργικό και αναπτυξιακό μέλλον,στηρίζοντας θέσεις εργασίας και δημιουργώντας νέες προοπτικές.

“Ένα σχέδιο που  πιστέψαμε,  κυνηγήσαμε και θα  υλοποιήσουμε. Μια εμβληματική παρέμβαση που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η γεωοικονομική θέση του Αγρινίου,   σε συνδυασμό  με το επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής και το πλούσιο, επιστημονικό και εργατικό προσωπικό της Αιτωλοακαρνανίας είναι η δύναμη μας για τη νέα εποχή που σχεδιάζουμε»,  δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου

 

Πρόκειται για ένα σχέδιο που συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου  Επιχειρηματικού  Πάρκου στο Αγρίνιο, σε συνάρτηση με  τις επιταγές για αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων, περιβαλλοντική προστασία και  κυκλική οικονομία.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι  η μέγιστη αξιοποίηση  της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα και η  αναδιάταξη της οικονομικής ταυτότητας του Αγρινίου και της Αιτωλοκαρνανίας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ