«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

«Οι Δικοί μας Ήρωες»

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία

με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος

διοργανώνουν εκδήλωση

αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία της Ελλάδας

με τίτλο: «Οι Δικοί μας Ήρωες»,

την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου, ώρα 20:00.

Θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Γ. Νεραντζής, διδάκτωρ Ιστορικής Γεωγραφίας.

 

Παράλληλα την περίφραξη του Μουσείου θα κοσμούν πορτρέτα

των Ηρώων της πόλης μας.

 ***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου  της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου για  την 11η Ιουνίου,  επέτειο απελευθέρωσης της πόλης...

Η κ. Κ. Σακελλαροπούλου  θα ανακηρυχθεί,  σε ειδική τελετή,  επίτιμη δημότης Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  με πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου  στο πλαίσιο της λήψης μέτρων  κατά του  COVID-19.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής : 

 

 

Πέμπτη 10  Ιουνίου  2021

 

9.30 Έπαρση σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας.

 

11.00 Επιμνημόσυνη Δέηση - Κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές στο  Mνημείο 11ης Ιουνίου.

 

18.00  Υποστολή σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας.

 

Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

 

Σημείωση: θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον COVID 19 και γι αυτό παρακαλούμε να ενημερώσετε για την παρουσία σας στην εκδήλωση, στα τηλέφωνα 2641360400-403.

 

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου (ημέρα Τετάρτη) στο τηλ. 6945 894 530 (Τελετάρχης κ. Τσιάμης Χαράλαμπος).

 

 

 

  Παρασκευή  11 Ιουνίου 2021

 

9.30   Έπαρση σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

 

10.50 Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου.

 

10.55  Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

11.00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την ιστορικό Ανθή Παπαθανασίου.

 

11.30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

 

 

12.00 Τελετή  Ανακήρυξης της Α.Ε.  Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Αγρινίου και επίδοση του κλειδιού της πόλης.

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδος)

 

 Παρασκευή  11 Ιουνίου 2021

 

20.30 μ.μ Πλατεία Δημοκρατίας 

HΟρχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και  το έργο  «Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία» του Νικολάου Μάντζαρου 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚ

 Από το Δημοτικό Αθλητικό ΚέντροΑγρινίου «Μιχάλης Κούσης»  ανακοινώνεται ότι, αύριο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δεν θα λειτουργήσει η μεγάλη κολυμβητική πισίνα.  Λειτουργεί κανονικά η μικρή κολυμβητική πισίνα. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά  τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και που είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία της Ελλάδας. Οι εκθέσεις έχουν τίτλο, «Η Ελληνική Επανάσταση στη Μεσαιωνική και Οθωμανική Χαρτογραφία από το 1453 έως το 1821» του Δρ.Ιωάννη Νεραντζή και «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτ/νιας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κ.Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε : Το 2021 η Ελλάδα και ο απανταχού της γης Ελληνισμός γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.Στο πλαίσιο των εορτασμών και της θύμησης  ο Δήμος Αγρινίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  τον Δρ. Ιωάννη Νεραντζή και το Λαογραφικό – Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτ/νιας διοργάνωσαν αυτές τις εκθέσεις. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, υπεύθυνος για τις επετειακές  εκδηλώσεις για τα 200 από την Ελληνική Επανάσταση, ο οποίος συνεχάρη το Δήμο Αγρινίου για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για την εθνική παλιγγενεσία και τόνισε ότι η περιφέρεια θα στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ο Δρ.Ιωάννης Νεραντζής τόνισε ότι οι χάρτες είναι της προσωπικής του συλλογής και κάποιοι του φίλου του Απόστολου Καρακώστα. Οι χάρτες απεικονίζουν χαρτογραφικά είδη ευρέως γεωγραφικού φάσματος οπότε και ο Ελληνικός χώρος είναι μέρος του συνόλου, και άλλοτε προς είδη στενότερα συνδεδεμένα με αυτόν. Οπότε ο Ελληνικός χώρος με τις ιδιαιτερότητές του, γεωγραφικές , ιστορικές, πολιτιστικές, είναι το κύριο αντικείμενο της χαρτογράφησης.

Η κ.Μαίρη Χρυσικοπούλου τόνισε ότι τα Μουσεία αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού και το Λαογραφικό – Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτ/νιας θα συνεχίσει την προσφορά του.

 

***

ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

 

Οι Κοινωνικές Δομές (Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο, Δομές Αστέγων, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και Κέντρο Κοινότητας) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9/6 και την Πέμπτη 10/6 θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια στην πλατεία Ειρήνης και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας είναι πολύτιμα εργαλεία-σύμμαχοι για την καταπολέμηση του ιού και της πανδημίας

Εμβολιάσου, Προστατέψου!

                                                                                    Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

***

ΚΟΙ.Π.Α ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

  Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ΚΟΙ.Π.Α του Δήμου Αγρινίου»,  ενημερώνει τους γονείς που ενδιαφέρονται για εγγραφή –επανεγγραφή των νηπίων και βρεφών στους Δ.Π.Β.Σ του Δήμου Αγρινίου ότι η προθεσμία εγγραφής που λήγει στις 12-06-2021 παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς που δεν μπορούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2020.

Επισημαίνουμε ότι είναι απαραίτητη η  κατάθεση της φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2020. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ