«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

 

Όλοι μας βιώνουμε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας λόγω αυτών των εξελίξεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα καταστήματα τα τρία Σάββατα,31 ΙΟΥΛΙΟΥ,

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Για το φετινό καλοκαίρι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Αγορά το Δ.Σ. πήρε αυτήν την απόφαση με την ΕΛΠΙΔΑ και την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ αύξησης της αγοραστικής κίνησης και κάλυψης μέρους των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.

 

Καλό Καλοκαίρι!

                                                                                                      ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

***

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

 

Οι τελευταίοι δεκαέξι, περίπου, μήνες έχουν αλλάξει τη ζωή όλων μας, λόγω της πανδημίας.

Βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξακολουθούμε ακόμη να τις βιώνουμε, με λιγότερο έντονο τρόπο, ελπίζοντας και ευχόμενοι γρήγορα να αποτελέσουν παρελθόν. Η υγειονομική κρίση, εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, έχει δημιουργήσει...

ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία, η οποία τείνει να εξελιχθεί και σε οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερα οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αγοράς αναγκάσθηκαν να παραμείνουν κλειστές για περισσότερο από έξι μήνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχοντας υποστεί μεγάλες συνέπειες και δυστυχώς έχοντας λάβει μέχρι σήμερα δυσανάλογα μικρά μέτρα στήριξης. Λόγω, ακριβώς, αυτών των εξελίξεων το φετινό καλοκαίρι του 2021 είναι εντελώς διαφορετικό από το περυσινό του 2020, μετά την πρώτη φάση της πανδημίας και φυσικά είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα που έχουμε ζήσει όλοι μέχρι σήμερα.

Οι συνάδελφοι έχουν πλέον στηρίξει τις ελπίδες τους στους καλοκαιρινούς μήνες, όπου προσδοκούν πως, με το άνοιγμα των κοινωνικών εκδηλώσεων (που απευθύνονται σε μεγάλο μέρος της αγοράς), καθώς και με την περίοδο των τακτικών εκπτώσεων, να καλύψουν ένα μικρό μέρος των μεγάλων απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. κατά πλειοψηφία, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά στις 31/7, 7/8 και 14/8 .

Η ανάγκη της ανάπαυσης και της ξεκούρασης είναι καίριας σημασίας για όλους, ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που το ωράριο που δουλεύουν δεν είναι μόνο αυτό της λειτουργίας της Αγοράς αλλά πολύ περισσότερο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Αγρίνιο είναι η Πόλη Αγορά, το μεγαλύτερο Εμπορικό και Οικονομικό κέντρο, όχι μόνο του νομού μας αλλά και όμορων νομών. Στους κατοίκους όλων αυτών των περιοχών απευθύνεται.

Όπως, επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, με το κύρος και την ιστορία που έχει, δεν εκπροσωπεί μόνο τα μέλη του αλλά το σύνολο του εμπορικού κόσμου της περιοχής, φιλοδοξώντας να εντάξει περισσότερους συναδέλφους στην δύναμη του για να ενισχύσει και τη συλλογική του εκπροσώπηση.

Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι η Γενική Συνέλευση θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπου και θα παρουσιαστεί η συνολική προσπάθεια που έγινε από το Δ.Σ.

Επιπλέον, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση και για τα οικονομικά του Συλλόγου, που ήταν στις πρώτες προτεραιότητες του Δ.Σ. όταν αναλάβαμε, καταφέρνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα να τακτοποιηθούν οικονομικές εκκρεμότητες, ώστε ο Σύλλογός μας να έχει ρευστότητα με ταμειακά διαθέσιμα καλύτερα από κάθε άλλη περίοδο, εδώ και δεκαετίες.

Έχουμε όλοι χρέος να στηρίξουμε τον κάθε συνάδελφο μας που έχει σήμερα την μεγαλύτερη ανάγκη. Θέλουμε επίσης οι συνάδελφοι μας να μας κρίνουν συνολικά για τη δουλειά μας. Απαιτείται προσπάθεια από όλους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις, να πιέσουμε για επί πλέον μέτρα στήριξης την Πολιτεία και να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην Κοινωνία.

Πριν τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου δηλώσαμε ότι θέλουμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε. Το επαναλαμβάνουνε και τώρα με πιο έντονο και ξεκάθαρο τρόπο.

 

 ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ