«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Δράση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου  στις 21:00 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.
Πρόκειται για...
έναν θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Μεγάλα κίτρινα λουλούδια», βασισμένο σε αληθινή ιστορία, τον οποίο θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Ειρήνη Δαφνιά.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου τίμησε τους εθελοντές της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πρόσκοποι, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντές Αιμοδότες, η  ΕΛΕΠΑΠ και φοιτητές.
Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε,  ως οφειλόμενος φόρος τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι  στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουαναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού:«Όλοι εσείς γίνατε το πρόσωπο της προσφοράς. Δώσατε καρδιά και ψυχή για να συνδράμετε τους αδύναμους. Είμαστε υπερήφανοι γιατί το Αγρίνιο αποτελεί σημαντικό πυρήνα εθελοντισμού και προσφοράς, με αναγνωρισμένο έργο σε όλη τη χώρα. Καταφέρατε να ενώσετε πολίτες και συλλόγους που πιστεύουν στην ιδέα της  ανιδιοτελούς προσφοράς.Συνεκτικός κρίκος ήταν και είναι η κ. Ανθούλα Μακρή. Στο πρόσωπο της τιμούμε εσάς.Της αξίζουν συγχαρητήρια όπως άλλωστε σε όλους τους εθελοντές τους Αγρινίου. Σας ευχαριστούμε γιατί μας εμπνέετε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση τον Δήμαρχο Αγρινίου:«Για όλους εμάς στην Ακτίνα Εθελοντισμού ο σχεδιασμός και η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Ευχαριστώ θερμά για την τιμή και τη συνεργασία».
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή και την διάθεση αλληλεγγύης που επιδεικνύουν  σε κάθε πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμος Αγρινίου.

Παρόντες ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγεωργίου, Χρήστος Γκούντας, Χρήστος Ζαρκαβέλης, στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και η κ. Δ. Αβράμπου από την Ακτίνα Εθελοντισμού.

            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ