«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Στο δρόμο του αγώνα με αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους (ΦΩΤΟ)

Από την ΚαρδίτσαΑπό την Καρδίτσα
Πηγή: Eurokinissi
Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή στέλνουν με τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Ξεκαθαρίζουν πως απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, απέναντι στην πολιτική που πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα, βάζοντας πλέον στην ημερήσια διάταξη το ίδιο το ζήτημα της επιβίωσης, οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιπαραθέτουν την κλιμάκωση του αγώνα τους. Οι κινητοποιήσεις γίνονται και ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων, στις 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Λάρισας.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας, που από την Τετάρτη, έχουν βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους...

***

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών αγροτών - Καταγγελία του Παγκρήτιου Συντονιστικού των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων (ΦΩΤΟ)


Πηγή: Eurokinissi
Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με γκλομπς και χημικά δέχθηκαν οι αγρότες του Ηρακλείου οι οποίοι υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», η προσωρινή διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, μαζί με αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ταξικών Συνδικάτων του Ν. Ηρακλείου και Φοιτητικών Συλλόγων είχαν καλέσει στην κινητοποίηση απαιτώντας αποζημίωση για τις μεγάλες καταστροφές από τον δάκο.
Το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πορεύτηκαν προς...