«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Δύο ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ακόμα... του ΚΚΕ!!!


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης: Να ολοκληρωθούν τα έργα άρδευσης της πεδιάδας του Μόρνου (VIDEO)
Τα έργα άρδευσης και αναδασμού της πεδιάδας του Μόρνου στη Φωκίδα δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται από τους αγρότες ως «γιοφύρι της Άρτας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα έργα αυτά ξεκίνησαν ως...
αντιστάθμισμα για τη μείωση της παροχής αρδευτικού νερού λόγω της κατασκευής του φράγματος του Μόρνου.
«Το έργο αυτό έχει μείνει ανολοκλήρωτο από το 2011 και με πολλές κακοτεχνίες» ανέφερε ο Ν. Μωραΐτης, προσθέτοντας πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί «να αφήνουν χέρσα τα χωράφια τους». Πρόσθεσε πως το εισόδημα των αγροτών της περιοχής έχει υποστεί απώλειες και λόγω της κατάργησης της ετήσιας αποζημίωσης ηρτημένης εσοδείας, ενώ όσο δεν τελειώνει ο αναδασμός, οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στον «αέρα».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, απάντησε πως αναβλήθηκε η παράδοση του έργου, γιατί «υπάρχει η βούληση του υπουργείου» να γίνουν συμπληρωματικά έργα, ούτως ώστε να γίνει «αυτό που δεν έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια», να καταστεί λειτουργικό.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, του υπενθύμισε πως ο προηγούμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε δώσει υποσχέσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2018, αλλά αυτό δεν έγινε. Παράλληλα, ανέδειξε την αιτία του προβλήματος, σημειώνοντας πως δεν είναι επιλέξιμα τα έργα που δεν φέρνουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.
***
ΚΚΕ: Να δοθούν άμεσα τα ξενόγλωσσα βιβλία στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Πρέβεζας.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Να δοθούν άμεσα τα ξενόγλωσσα βιβλία στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Πρέβεζας.

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από τότε που ξεκίνησαν τα μαθήματα  κι όμως βιβλία γερμανικών και γαλλικών δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στους μαθητές των δημοτικών σχολείων όλου του Νομού Πρέβεζας.
Το παραπάνω γεγονός έρχεται να προστεθεί στις διάφορες άλλες «καθυστερήσεις» και «αμέλειες» της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, που «εκπαιδεύουν» τους γονείς στο να βάζουν «το χέρι βαθιά στην τσέπη» και έχουν σαν στόχο: Να περάσουν σιγά-σιγά τα οικονομικά βάρη της - κατά τ’ άλλα - «δημόσιας και δωρεάν» παιδείας στις λαϊκές οικογένειες.
Επιβάλλεται εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να λυθεί άμεσα το θέμα των βιβλίων χωρίς κανένα κόστος για τους γονείς των μαθητών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να δοθούν άμεσα τα βιβλία για τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία του νομού.
 
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος