«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας – Επίσκεψη  στο έργο Διάσελλα  -Μπαρακίτικα

Η οδική ασφάλεια, η απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε κάθε σημείο της Δυτικής Ελλάδος και η αντιμετώπιση αναγκών στο σύνολο του οδικού δικτύου, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή κίνηση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και αυτό αποδεικνύεται από την έκταση των έργων που αυτή την περίοδο βρίσκονται σ’ εξέλιξη και...
στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.
Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 κατά την επίσκεψη του στο έργο αποκατάστασης του δρόμου Διάσελλα – Μπαρακίτικα στην Ηλεία.
Ως γνωστόν, εξαιτίας των κατολισθήσεων σε σημείο της οδού η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Κρέστενας – Ανδρίτσαινας – Επικ. Απόλλων, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου είναι 3,4 εκατ. ευρώ.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στην επαρχιακή οδό Κρέστενα – Μπαρακίτικα,  συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν την κατασκευή πασσαλότοιχου μήκους 97 μέτρων περίπου και τοποθέτηση φράχτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων, μήκους 90 μέτρων και ύψους 3 μέτρων.
Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι η διασφάλιση της ευστάθειας των ανάντη και κατάντη πρανών με την κατασκευή κυρίως φρεατοπασσάλων και τοίχων αντιστήριξης. Επίσης, κατασκευάζονται οι προσβάσεις της ήδη κατασκευασμένης γέφυρας Τσεμπερούλας, που θα συνδέσουν τη νέα γέφυρα με το οδικό δίκτυο.
«Παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, παρεμβαίνουμε ώστε να θωρακίσουμε την ασφάλεια στα συγκεκριμένα  σημεία και ν’ αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που έχει καταστήσει προβληματική την κίνηση των οχημάτων και προξενεί ταλαιπωρία στους οδηγούς», σημείωσε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σ’ εξέλιξη ή δρομολογούνται έργα που αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο, συντηρήσεις, αποκαταστάσεις βλαβών στο οδόστρωμα, νέοι ασφαλτοτάπητες κ.α.
Οι εργολαβίες συντήρησης που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στον οδικό άξονα Κρεστένων – Ανδρίτσαινας, μεταξύ άλλων αφορούν:   
-Το έργο Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια – Αποκατάσταση Κατολισθήσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο του Νότιου Τμήματος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού 2,2  εκατ. ευρώ
- Τη  συντήρηση του οδικού άξονα Μπαρακίτικα – Καλλιθέα – Ανδρίτσαινα – Επικ. Απόλλων – Πετράλωνα – Θολό, που περιλαμβάνεται στα ενταγμένα προς δημοπράτηση έργα, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ.
- Την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν απ’ την θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου στον Δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού  2,5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα τα προς εκτέλεση έργα αφορούν τις επαρχιακές οδούς:
·           Κρέστενα - Καλλιθέα- Ανδρίτσαινα.
·           Ανδρίτσαινα - Θεισόα- Όρια Ηλείας.
·           Ανδρίτσαινα - Επικ. Απόλλωνας – Περιβόλια.
·           Μακρίσια - Κρέστενα- Βρίνα- Αρτέμιδα.
·           Πλατιάνα - Μάκιστος.

            -Το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση Βατότητας στο Ε.Ο Δίκτυο του Νοτίου Τμήματος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας 2019-2020», προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

   - Το έργο «Συντήρηση δρόμου Ανδρίτσαινα – Σεκούλα – Γέφυρα Άσπρων Σπιτιών – Άσπρα Σπίτια – Διασταύρωση με Ε.Ο. Αρχαίας Ολυμπίας – Τρίπολης», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

-       Το  έργο «Συντήρηση Οδικού Άξονα Αρχαία Ολυμπία – Φράγμα Αλφείου – Μακρίσια – Κρέστενα», προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στα εκτελούμενα έργα,  τον συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ηλείας Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

***
 Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας- «Ημέρα μνήμης σήμερα για τους πυροσβέστες που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος»

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων στην Ηλεία επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών.
Ο κ. Κατσιφάρας σε δήλωση του επεσήμανε ότι «σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, εκείνων που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, θέτοντας την προστασία του πολίτη πάνω και απ’ την ίδια την ζωή τους. Τιμούμε σήμερα την μνήμη εκείνων που με το παράδειγμα τους έδειξαν τι σημαίνει ηρωισμός και αυταπάρνηση ακόμα και κάτω από τις πιο άνισες κι αντίξοες συνθήκες.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπως έχει χρέος, στέκεται ενεργά στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων και με κάθε τρόπο συνδράμει το έργο τους, φροντίζοντας παράλληλα ώστε ο εξοπλισμός τους να ενισχύεται και ν’ αναβαθμίζεται.  Τ’ οφείλουμε αυτό στον Έλληνα πυροσβέστη που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».    


Τελευταία νέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Η Π.Δ.Ε. - Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ αναρτά την: "Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι του ποσού των 8.100,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που αφορά την προμήθεια υλικών ηλεκτρολογικής φύσης, και για τις ηχητικές εγκαταστάσεις...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Η Π.Δ.Ε. - Π.Ε. Αιτωλ/νιας αναρτά την: "Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι του ποσού των 12.100,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που αφορά την προμήθεια διαφόρων υλικών που αφορούν την επιδιόρθωση α) φθορών...

Περισσότερα ασθενοφόρα στους δρόμους, νέα κρεβάτια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών – Συζήτηση την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Περισσότερα ασθενοφόρα στους δρόμους και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια» -που εξυπηρετεί τις ανάγκες ασθενών απ’ όλη την Δυτική Ελλάδα- δρομολογεί η Περιφέρεια...

Πρόσκληση για συμμετοχή σε 2η διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για τηνανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας, Π.Ε. Ηλείας για το σχολικό έτος 2018-2019

Πρόσκληση για συμμετοχή σε 2η διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας Β/θμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας, Π.Ε. Ηλείας για το σχολικό έτος 2018-2019, συνολικής προϋπολογισθείσας...

Χιονοδρομικό, δημόσια υγεία και προϋπολογισμός 2019, την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η πρόταση εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ, οι παρεμβάσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας που πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, αλλά και τα προβλήματα...