«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

6 Νοεμβρίου 2018

Αντιπολεμικός Αγώνας για Ειρήνη. Όχι στα πυρηνικά όπλα στον Άραξο, Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από Άραξο, Άκτιο και Ανδραβίδα

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα όχι μόνο πάνω από την περιοχή μας, αλλά και πάνω από την ίδια μας την χώρα.Οι πολεμικές εστίες πολλαπλασιάζονται, οι πολεμικοί εξοπλισμοί αναπτύσσονται παντού, οξύνεται η πολεμική ρητορεία και ο εθνικισμός.Η απειλή του πολέμου φαντάζει πιο κοντινή εξαιτίας της έντασης των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών (πετρέλαιο, πλουτοπαραγωγικές πηγές, αγορές).
Για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων αποτελεί...
αναγκαία προϋπόθεση για την επίδειξη δύναμης, κατοχύρωση γεωστρατηγικών συμφερόντων και προετοιμασία για σχεδιαζόμενες πολεμικές επεμβάσεις.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε πλήρηευθυγράμμιση με την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, παραχωρεί και αναβαθμίζει τιςήδη υπάρχουσες βάσεις (Άραξος, Σούδα, Λάρισα) και προετοιμάζει νέες, για να αποτελέσουν εφαλτήριο για επεμβάσεις στην περιοχή.
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικάνους για την εξυπηρέτηση των ευρωατλαντικών συμφερόντων, αποβλέποντας σε μια αναβάθμιση της θέσης των αστικών δυνάμεων της χώρας στην περιοχή, υπονομεύοντας όμως την μοίρα του λαού και φέρνοντας όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο ενεργής εμπλοκής της χώρας σε πολεμικούς σχεδιασμούς!Για χάρη εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 2,4 δις επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, πρόνοια, υποδομές, ενώ συνεχίζουν τον πόλεμο απέναντι στους εργαζομένους και τη νεολαία και την εφαρμογή «μεταμνημονιακών» μέτρων λιτότητας.
Στην περιοχή μας προχωρά η αναβάθμιση των στρατοπέδων Άραξου και Ανδραβίδας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποδεχθούν ακόμα και πυρηνικά! Την ίδια στιγμή η διοργάνωση ημερίδας στη Πάτρα από τη φίλο-νατοϊκή ΜΚΟ Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (ΕΕΑΕΣ) για το ρόλο του ΝΑΤΟ στη περιοχή ως δήθεν πυλώνας «σταθερότητας και ασφάλειας», με τη συμμετοχή όλων των συστημικών πολιτικών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, κοκ), αλλά και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, σηματοδοτεί μια προκλητική κίνηση επίσπευσης των νατοϊκών σχεδιασμών στη περιοχή μας.
Είναι ώρα το αντιπολεμικό κίνημα να βγει μπροστά! Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που φέρνουν μόνο δεινά στους λαούς της περιοχής. Για να συγκροτηθεί ένα μαζικό ενωτικό αντιπολεμικό κίνημα που θα παλεύει για την ειρήνη των λαών και την αποτροπή του πολέμου, βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της.

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καλεί και συμμετέχει στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση
την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 11.30 στον Άραξο.
Όλοι στην προσυγκέντρωση στην Πάτρα, πλατεία Τριών Συμμάχων στις 10:00.

-Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
-Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό
- Ειρήνη, αλληλεγγύη στους λαούς, προστασία αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
-Να ηττηθούν τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τα στηρίζει!