«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ»


      Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Λιβιτσάνου – Ντάνου με τίτλο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ». Η εκδήλωση έγινε στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου,  ημέρα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, με μεγάλη προσέλευση κοινού. Την οργάνωση είχε...
η Λέσχη Ανάγνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοτρόπιο».
    Χαιρετισμό απηύθυναν: ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου , ενώ ο κ. Νίκος Κανής διάβασε χαιρετισμό της Προέδρου των εν Αθήναις Αγρινιωτών κ.Μόλλης Βότση.
Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι : Κωσταντίνα Σκανδάλου – Κορδολαίμη  που αναφέρθηκε στην ποίηση γενικά, στο συγγραφικό έργο της κ. Λιβιτσάνου και τη θεματολογία του «Διαδρομές παράλληλες» και η κ. Ηρώ Καλέση που υπέβαλε στη δημιουργό καίριες και εύστοχες ερωτήσεις και έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να τη γνωρίσουν καλύτερα.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης Ν.Κανής και έκλεισε η κ. Λιβιτσάνου.
   Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη παραβρέθηκαν :ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος  Κωνσταντάρας, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης Αγρινίου κ. Χρήστος  Γαρουφαλής, η Πρόεδρος του φιλολογικού και λογοτεχνικού ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος» κ. Βασιλική Μαραγιάννη, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Σπύρος Παπαδήμας και πάρα πολλοί φίλοι της Ποίησης και του Βιβλίου γενικότερα.


***

ΑΝΕΓΕΡΣΗ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασηςτου 7ου Γυμνάσιου δίνει ο Δήμος Αγρινίου με την εξασφάλιση, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»της ΠΔΕ, της χρηματοδότησης για την κατασκευή του.

Το σημαντικό αυτό έργο προϋπολογισμού 3.500.000 €. είναι σύγχρονων προδιαγραφών με  υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο και  προβλέπει μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου,  5 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων μία θέση ΑΜΕΑ και χώρους πρασίνου.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση γιατην ανέγερση του σημαντικού αυτού κτιρίου, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.Η απόφαση για την κατασκευή του είναι αποτέλεσμα της στοχευμένης και μεθοδικής δουλειάς της Δημοτικής Αρχής. Ένα έργο που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα μετά από χρόνια, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και διεκδικήσεις μας.  
Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις αγκυλώσεις και να προχωρήσουμε σε ένα ζωτικό έργο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει ανάσα στη σχολική κοινότητα. Συνεχίζουμε…».
                                                                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, τιμούμε τους αγώνες της νέας γενιάς, τον άδολο πατριωτισμό, την πίστη στην εδραίωση μιας ελεύθερης και ισότιμης κοινωνίας.
Το Πολυτεχνείο είναι σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Είναι χρέος μας νααποδίδουμε σεβασμό σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την  δημοκρατική ιστορία της χώρας. Να μην εφησυχάζουμε ποτέ για τη  διαφύλαξη του δημοκρατικού κεκτημένου. Η επέτειος του Πολυτεχνείου θα πρέπει, εις το διηνεκές, ναμας συγκινεί και  να μας εμπνέει».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




***

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου σας προσκαλεί, την Τετάρτη  21 Νοεμβρίου 2018, Eορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου προκειμένου να παραστείτε στην Δοξολογία για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                 
Γενικός σημαιοστολισμός κατά την διάρκεια της ημέρας και φωταγώγηση το βράδυ της 21ης Νοεμβρίουτων Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.
               
9.00 π.μ          Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.
9.25 π.μΠέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής.
9.30 π.μΤέλεση επίσημης δοξολογίας και ομιλία από τονΑστ. Υ/δντη (Ε.Λ.ΑΣ ) ΚαρίνοΠαύλο, Γραμματέα Ε.Α.ΑΣ Ν.Αιτ/νίας.

10.15π.μ        Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.
10.30 π.μΚατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βασιλείου
 Παναγόπουλου.
10.45 π.μΠροσφορά καφέ στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (2ο Όροφος, Δημαρχείο Αγρινίου ), Χαριλάου Τρικούπη 10
               
5.30μ.μΥποστολή της σημαίας.
                   
Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου


***
Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών

 Ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας ενημερώνουν τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις «Δομές Σίτισης και Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Παροχής Συσσιτίου» του Δήμου Αγρινίου ότι, μπορούν να προσέρχονται, Δευτέρα έως Παρασκευή (7:00 πμ – 15:00 μμ) στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου επί της Ε.Ο. Αγρινίου – Μεσολογγίου 1 (Γραφείο 4), προκειμένου να προσκομίσουν τη σχετική αίτηση με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
·         Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
·         Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο (για όλα τα προστατευόμενα μέλη) ή άδεια παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
·         Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο να πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
·         Φωτοαντίγραφα εκκαθαριστικού, Ε1 και Ε9 (για όλα τα προστατευόμενα μέλη αν υπάρχουν). Σε περίπτωση μη ύπαρξης αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
·         Μια μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος/αιτούσας.
·         Αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).
·         Βεβαίωση χρόνου ανεργίας εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας).
·         Σε περίπτωση φοιτητών χρειάζεται Βεβαίωση Φοίτησης.
·         Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση σε ισχύ, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας).
·         Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής σε ισχύ περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας).
Για τους πρόσφυγες:
·         Αποδεικτικό κατοικίας.
·         Αποδεικτικό έγγραφο νόμιμης Διαμονής στην Ελλάδα.
Δικαιούχοι είναι:
·         Έλληνες πολίτες, κάτοικοι του Δήμου.
·         Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου.
·         Αλλοδαποί που κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου και διαμένουν μόνιμα σ΄ αυτόν.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ