«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
 Το θερμό χειροκρότημα  δεκάδων θεατών απέσπασαν το Σάββατο οι χορευτές και οι χορεύτριες που παίρνουν μέρος  στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Το κοινό ενθουσιάστηκε από τον ρυθμό και το κέφι των διεθνών συγκροτημάτων που παρουσίασαν ξεχωριστούς χορούς της λαϊκής τους παράδοσης...
Οι αποστολές μάλιστα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και γλυκά που τους προσέφεραν οι τοπικοί σύλλογοι.
Στην Λεπενού χόρεψαν  τα  Τμήματα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου  ΄΄Ο Κατσαντώνης΄΄.Στην  Ματαράγκα οι χορευτές  της Πολωνίας, οι Βάσκοι και τμήματα της Ματαράγκας. ΣτοΑγγελοκάστρο τα Χορευτικά Τμήματα της Ιταλίας της Ρουμανίας και του Αγγελοκάστρου. Στον Αγ.Κων/νο τα Χορευτικά της Ρωσίας, Μαλαισίας και του Συλλόγου Μικρασιατών . Στην  Παραβόλα  τα Χορευτικά της Κίνας,  της Σερβίας και της Παραβόλας.

 ***

ΥΠΟΔΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΏΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο αντιπροσώπους των αποστολών που μετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Εκπρόσωποι των χωρών: Μαλαισία, Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία,Πολωνία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία, Ιταλία και οι Βάσκοι εμφανίστηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα των χορευτικών παραστάσεων τους.

Ο Γιώργος  Παπαναστασίου αφού προσέφερε καλάθια με προϊόντα τοπικών παραγωγών ευχήθηκε στους χορευτές ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας και καλή επιτυχία στις παραστάσεις τους: «Για μια ακόμη χρονιά το Αγρίνιο φιλοξενεί  νέες και νέους που προέρχονται από χώρες με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην πόλη μας, κάποιοι από εσάς από πολύ μακριά, για να μας ταξιδέψετε στους ήχους και τους ρυθμούς σας, τα ήθη και τα έθιμά σας. Σας προσφέρουμε κάποιους από τους θησαυρούς της γης μας, προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι συνώνυμα της περιοχής μας. Είμαι σίγουρος ότι θα χαρείτε την διαμονή σας στην περιοχή και θα επιστρέψετε στην χώρα σας έχοντας καλές αναμνήσεις και πλούσιες εικόνες από τον όμορφο δήμο μας».
Αμέσως μετά τα γκρουπ της Κίνας, της Μαλαισίας και της Ρωσίας έδωσαν χορευτική παράσταση στο Γηροκομείο Αγρινίου. Η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου Ανθούλα Μακρή αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης και εξέφρασε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την λειτουργία του Γηροκομείου.

Σήμερα τις 9.00 μ.μ είναι η επίσημη τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην πλατεία Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου  25 Αυγούστου 2018 έχει ως εξής:

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Λεπενούς.
Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου  ΄΄ΟΚατσαντώνης΄΄.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας
Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα  της Πολωνίας της Ισπανίας και της Ματαράγκας.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου
Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιταλίας της Ρουμανίας και του χορευτικού τμήματος  Αγγελοκάστρου.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγ.Κων/νου
Παράσταση από τα Χορευτικά της Γκάνας, Ρωσίας, Μαλαισίας και του Συλλόγου Μικρασιατών .

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Παραβόλας
Παράσταση από τα Χορευτικά της Κίνας της Σερβίας και της Παραβόλας


Δωρεάν μετακίνηση για την τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Αρχοντικό της λίμνης


Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018  και ώρα 20:00 θα αναχωρούν από την οδό Λ. Μαβίλη (Λύκεια), λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό το Αρχοντικό της λίμνης Τριχωνίδας για την τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
Το ίδιο θα ισχύσει και μετά το τέλος του Φεστιβάλ.
Η μετακίνηση είναι ΔΩΡΕΑΝ προσφορά του Δήμου Αγρινίου.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***
Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το
Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής

Στο Δήμο μας λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικήςτου ΙδρύματοςVodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών,με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιείδωρεάν ο Γενικός Ιατροί κ. Ποσονίδης Κων/νος στο Περιφερειακό ΙατρείοΑγγελοκάστρουστο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, καθώς και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και τη οστεοπόρωση

Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον ο Γενικός Ιατρός το κρίνει απαραίτητο, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.
Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων- Ηπείρου &Δυτ. Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να καλέσετε στoτηλέφωνο 2641093206, Περιφερειακό Ιατρείο Αγγελοκάστρου.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  

***

Διακοπή Κυκλοφορίας Οχημάτων στην οδό Γρίβα στο τμήμα μεταξύ των οδών Α. Παναγοπούλου & Μακρή.Την Δευτέρα 27/08/2018 από τις 24:00 και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών,  θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2ο Τμήμα της οδού Γρίβα, μεταξύ των οδών Α. Παναγοπούλου & Μακρή συμπεριλαμβανομένου και της οδού Πύρρας (κάθετη στην οδό Γρίβα) προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής της οδού στα πλαίσια του έργου : “ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΓΡΙΒΑ”