«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» Στην Καλυδώνα


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»
του Φ. Γκ. ΛόΡΚΑ
 Από το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας ξεκίνησε η πολιτιστική διαδρομή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πέντε αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας.
Η ποιητική ελεγεία του Λόρκα «το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραγέωργου, έκανε πρεμιέρα στο μοναδικό μνημείο της Καλυδώνας, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό. Με συγκίνηση και απόλυτο σεβασμό οι θεατές προσήλθαν για να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή παράσταση σε ένα μοναδικό θέατρο με τετράγωνη ορχήστρα και περίπου 20 σειρές εδωλίων...

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και σκηνοθέτης της παράστασης  Νίκος Καραγέωργος αναφέρθηκε στην υψηλού συμβολισμού παρουσία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στα πέντε αρχαία θέατρα του νομού: “  Η στιγμή είναι μοναδική, τόσο για εμάς,  όσο και για το κοινό που βρέθηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο αυτό μνημείο του πολιτισμού μας. Το ταξίδι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στα  αρχαία θέατρα αναδεικνύει την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στη σύνδεση τους με την κοινωνία. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συντελεστές της παράστασης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος για την αμέριστη συμπαράσταση  αλλά και τους θεατές που μας βοήθησαν να δώσουμε ξανά ζωή στο χώρο¨.        
Η παράσταση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σήμερα θα παρουσιαστεί στην Πλευρώνα.
Την  Τετάρτη 8/8/2018 στο  Αρχαίο θέατρο Οινιαδών και την Παρασκευή 10/8/2018 στο  Αρχαίο θέατρο Μακύνειας. Η διαδρομή στα αρχαία θέατρα ολοκληρώνεται  την Κυριακή 12/8/2018 στο  Αρχαίο θέατρο Στράτου.


ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ : 7.3Ο Μ.Μ.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με το φυσικό φως της μέρας ξεκινώντας στις 8.00 και θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης. Ο κάθε θεατής καλό θα ήταν να έχει μαζί του ένα φακό.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: 
Σε ό, τι αφορά στις παραστάσεις στα αρχαία θέατρα της  Πλευρώνας και Μακύνειας, ο αριθμός των θεατών έχει ήδη κλείσει.
Σε ό, τι αφορά τις παραστάσεις στα αρχαία θέατρα Οινιαδών και  Στράτου, υπάρχουν ακόμα θέσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


            Εφορεία Αρχαιοτήτων                                                          ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου                                                      
Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος