«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Αεροπορικό και Μουσικό τριήμερο (AGRINIO MUSIC FLY IN 2018)

Η Αερολέσχη Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού και της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (Ε.Λ.Α.Ο.),  διοργανώνει Αεροπορικό και Μουσικό τριήμερο (AGRINIOMUSICFLYIN 2018) στο Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν...
προσέλευση αεροσκαφών από όλη την Χώρα, πτήσεις Αλεξιπτώτων Πλαγιάς (parapente) από την πίστα της Παναγίας Βλαχέρνας με προορισμό το αεροδρόμιο, καθώς και πτήσεις μοτοαιωρόπτερων, αεροπλάνων, Gyro και Αερομοντέλων στο Αεροδρόμιο.
Το Πρόγραμμα του AGRINIOMUSICFLYIN 2018:  
Παρασκευή 31/8: Αφίξεις Αεροσκαφών  16:00 έως 20:25
Σάββατο 1/9:  Αφίξεις Αεροσκαφών  07:00 έως 11:00
                         Εκδηλώσεις Πτήσεων από 11:00 έως 14:00
                         Από τις 14:00 έως τις 20:00 το αεροδρόμιο θα είναι κλειστό για το κοινό
                         Αφίξεις Αεροσκαφών από 16:00 έως 20:25
                         Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και την Γιάννα Φαφαλιού (από 21:30)
                         Για την συναυλία έναρξη εισόδου για το κοινό 20:00
Κυριακή 2/9:  Εκδηλώσεις Πτήσεων από 10:00 έως 13:00
                          Αναχωρήσεις Αεροσκαφών 13:00 και μετά.
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλίατου Κώστα Μακεδόνα με  την Γιάννα Φαφαλιού.Για την μετακίνηση των επισκεπτών από την πόλη του Αγρινίου θα υπάρχουν διαθέσιμα MINIBUS του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Α.Ε. με συμβολικό εισιτήριο (1 €) που θα ξεκινάνε από την οδό Μαβίλη (Λύκεια, Παλιός Σταθμός Τρένων). Έναρξη δρομολογίων 20:30 έως 22:00 ανά μισή ώρα. Επιστροφή προς Αγρίνιο από 24:00 και μετά.
Τιμή εισιτηρίου για την συναυλία:15 €
Προπώληση: 12 € (Θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 23 Αυγούστου)
 Α.Μ.Ε.Α. / Άνεργοι / Φοιτητές / Μαθητές: 10 € (με επίδειξη πιστοποιητικού).
Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 15 ετών.
Σημεία Προπώλησης:
  • ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Γραμματεία – Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο 19:00-21:00)
  • MULTIRAMA (Αγρίνιο – Μακρή Δημ. 5)
  • ΣΚΟΝΔΡΑΣ Ε.Π.Ε. (Αγρίνιο - Παπαστράτου 77)
  • VODAFONE (Αγρίνιο, Παπαστράτου 21)
  • ΒΑΒΟΥΛΗΣ TOURS (Αγρίνιο, Παναγοπούλου 1)
  • GRANDE TOURS (Αγρίνιο, Πεζόδρομος Χαρ. Τρικούπη)
  • VICKY STAVROPOYLOY (Αγρίνιο, Παπαστράτου 42)
  • ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ – Φ. ΝΑΚΑΣ (Αποστολιώτης Ν.) (Ι.Στάϊκου& Αντωνοπούλου 23)
  • VELOCITY BIKES (Αγρίνιο, Κώστα Βάρναλη 5)
  • ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΤΣΟΥΠΗΣ (στο Αγρίνιο, Εθνικής Αντιστάσεως 74) (στο Δοκίμι Αγρινίου)(στο Μεσολόγγι, Έναντι Γ.Ν. ΧΑΝΤΖΗΚΩΣΤΑ)
Οι διοργανωτές προτείνουν στους επισκέπτες αφ’ ενός να προμηθευτούν το εισιτήριο από τα σημεία προπώλησης (12 € αντί 15 €) και αφ’ ετέρου να προτιμήσουν τα MINIBUS για την μετακίνηση τους.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί καντίνα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.


***

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Με αφορμή την  ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να συγχαρώ θερμά τους μαθητές του Αγρινίου που κατάφεραν να φθάσουν τους στόχους τους και να εισαχθούν σε σχολές της προτίμησή τους. Ξεκινά για εσάς μια ξεχωριστή περίοδος, με ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές σας και καλή δύναμη στους γονείς που θα στηρίζουν πάντα τις προσπάθειες σας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι απλά μία δοκιμασία.  Όλοι εσείς που τώρα μπαίνετε στον στίβο της ζωής θα πρέπει να θυμάστε ότι  δεν πρόκειται  για  αγώνα ταχύτητας αλλά για κούρσα  αντοχής. Συνεχίστε να κυνηγάτε  τα όνειρά σας με πίστη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας ανταμείψει».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Φωτάκης Βασίλης: Συγχαρητήρια δήλωση για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Σας συγχαίρω, μαζί με τις οικογένειές σας και τους καθηγητές σας, που στάθηκαν πλάι σας, σε αυτή την μεγάλη στιγμή της ζωής σας.
Η επιτυχία αυτή, σηματοδοτεί μία νέα περίοδο στη ζωή σας ευχόμενος να αποκτήσετε γνώσεις, ερεθίσματα, παραστάσεις που θα ανοίξουν τους ορίζοντές σας και θα σας δώσουν εργαλεία για να προχωρήσετε όπως θέλετε στη ζωή σας, με γνώση, επιστημονικό ήθος και κοινωνική μόρφωση .
Οι εξετάσεις όμως δεν ήταν μια δοκιμασία μόνο για εκείνους που κατάφεραν το στόχο τους, αλλά για όλους. Έτσι θα ήθελα να απευθυνθώ στα παιδιά που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή και να τους πω ότι αυτή ήταν απλά μια δοκιμασία, μια μάχη και όχι ο πόλεμος και να τους προτρέψω να οπλιστούν με θέληση και αποφασιστικότητα, είτε για να ξαναπροσπαθήσουν, είτε να επιλέξουν άλλους δρόμους, γιατί η ζωή δεν έχει μια και μόνο δοκιμασία.
Η δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων και η ισες ευκαιρίες σε όλους πρέπει να αποτελούν κυρίαρχο μέλημα της πολιτείας, με οργανωμένους και λειτουργικούς χώρους εκπαίδευσης ανοιχτούς σε γνώση, παρέχοντας πτυχία με αξία στην αγορά εργασίας.
Να συγχαρώ και να καλωσορίσω και τους φοιτητές που θα έρθουν να εγγραφούν στα τμήματα της Πόλης μας , να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές σπουδές.
Καλή σταδιοδρομίας σε όλους!


Φωτάκης Φ.Βασίλης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

***

Με αφορμή τη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Μαρία Παπαγεωργίου  δήλωσε τα εξής:
«Για μια ακόμη χρονιά κέρδισε η αγάπη στη λαϊκή παράδοση.Η θερμή ανταπόκριση των Αγρινιωτών και ο ενθουσιασμός των αποστολών είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι οι παραδοσιακοί  χοροί έχουν ξεχωριστή αξία  γιατί τους γέννησε η ψυχή κάθε λαού. Για όλους εμάς στην ΚΕΔΑ η παρουσίαση ενός προγράμματος,  που θα ικανοποιούσε τους συμπολίτες μας, ήταν το μεγάλο στοίχημα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του  με επιτυχία. Το Αγρίνιο, για τρεις ημέρες, ταξίδεψε στους πολιτισμούς μοναδικών χωρών και  ανταπέδωσε με ζεστή φιλοξενία. Η τελετή έναρξης, οι παράλληλες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες όσο  και η τελετή λήξης στη Λίμνη Τριχωνίδα  εντυπωσίασαν το πολυπληθές κοινό πους τις παρακολούθησαν.
Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όλους όσους εργάσθηκαν για το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Τους άμεσα συνεργάτες μου στην ΚΕΔΑ αλλά και τις υπόλοιπες διευθύνσεις του Δήμου για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Τον κ. Μπάμπη Τσιάμη, υπεύθυνο των  Χορευτικών τμημάτων του Δήμου. Την  κ. ΄Εβελυν Α. Τριανταφύλλου που κόσμησε με την παρουσία της το τριήμερο Φεστιβάλ και ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά εθελοντικά την παρουσίαση του. Πολύτιμη υπήρξε, και σε αυτή τη διοργάνωση, η προσφορά των δεκάδων μελών της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου υπό την καθοδήγηση της κ. Ανθούλας Μακρή. Θέλω, ξεχωριστά,  να ευχαριστήσω όλα τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου που πάντα δικαιώνουν τις προσδοκίες και μας γεμίζουν με υπερηφάνεια σε κάθε εμφάνιση τους».


*

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

 ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

.

Πλημμύρισε με κόσμο το Αρχαίο θέατρο της Στράτουστη συναυλία  της σπουδαίας ερμηνεύτριαςΜελίναςΚανά.
Η εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Συνοδοιπόροι  της Μελίνα Κανά ήταν  ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο συνθέτης και κιθαρίστας Χρυσόστομος Καραντωνίου και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την συνεργασία και τόνισε ότι μπαίνει στην τελική ευθεία η ανακατασκευή του αρχαίου θεάτρου της Στράτου με την ολοκλήρωση της μελέτης.

Στην σημασία της εκδήλωση αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ενώ η κ. Ολυμπία Βικάτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδοςσημείωσε την άριστη συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου.
Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στους 132 σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, της αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας.


***

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ



Σε μια εντυπωσιακή βραδιά  στην λίμνη Τριχωνίδα ο Δήμος Αγρινίου αποχαιρέτησε τους χορευτές και τις χορεύτριες που μετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Οι αποστολές ευχαρίστησαν το κοινό για την ανταπόκριση και τη φιλοξενία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που καθήλωσε τους θεατές.   

Οι 400 περίπου χορευτές από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες ξεδίπλωσαν το ταλέντο και την χάρη τους αποδεικνύοντας ότι οι εθνικοί χοροί έχουν ξεχωριστή αξία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  ευχαρίστησε τις αποστολές για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ της πόλης και υποσχέθηκε την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο: «Αποχαιρετούμε τους ξένους φίλους μας από τη λίμνη Τριχωνίδα στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Τους ευχαριστούμε για τις ξεχωριστές βραδιές που μας χάρισαν. Όλοι μαζί,  ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, έγιναν  ένα πολύχρωμα μωσαϊκό λαών και παραδόσεων.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παράδοση είναι η αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους. Ένας λαός που έχει ξεχάσει την παράδοση του  είναι ένας λαός χωρίς μνήμη. Ένας λαός που επενδύει στην παράδοσή του είναι ένας λαός με μέλλον.  Άλλωστε η  παράδοση ήταν, και παραμένει, το απόσταγμα της μακραίωνης πορείας  κάθε έθνους. Η συνέχιση  της  αποτελεί  διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με το Τμήμα Πρασίνου έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί εργασίες καθαρισμού και κοπής των χόρτων  από τον κόμβο της Χ. Τρικούπη με την Εθνική Οδό  μέχρι τον κόμβο του Σταδίου.  

Τις εργασίες επιβλέπειο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλαμπαλίκης: «Αναλάβαμε πρωτοβουλία με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα του δρόμου, κυρίως όμως να διασφαλιστεί  η οδική κυκλοφορία.Παρεμβαίνουμε με τα συνεργεία του Δήμου, όπως άλλωστε πράττουμε συχνά, για να αλλάξουμε τη δυσάρεστη εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά όσοι μετακινούνται στην εθνικό οδό. Μέλημά μας είναι η πρόληψη των ατυχημάτων. Για την Δημοτική Αρχή Αγρινίου, ηασφάλεια των πολιτών δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ