«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μύτικα

Πραγματοποιήθηκε στο Μύτικα η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Μύτικα η συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις, η θέση του ΚΚΕ» που διοργάνωσε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
Ο βουλευτής του Κόμματος, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τις αγωνίες και τα προβλήματά τους.   Στη ομιλία του ο Ν.Μωραΐτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε...

 ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ψεύτικων ελπίδων, ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες του. Σημείωσε ότι δεν έπιασαν τόπο, η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο είναι καθαρή έξοδος για το μεγάλο κεφάλαιο, για την επόμενη μέρα που θα επενδύσουν τα δουλεμένα του λαού, πατώντας πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων. «Διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις συνέτριψαν συντάξεις, μισθούς, δικαιώματα εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα σήμερα η λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να καλύψει βασικές και πολλές φορές στοιχειώδεις ανάγκες της, να μην μπορεί να σηκώσει τις δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της φοροεπιδρομής και των κατασχέσεων σε βάρος της λαϊκής στέγης και περιουσίας.

Ξεκαθάρισε ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι όχι μόνο δεν πρόκειται να καταργηθούν, αλλά θα παραμείνουν και θα ενισχύονται, από τη σημερινή και τις επόμενες κυβερνήσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται το «φιλικό επενδυτικό περιβάλλον». «Αυτό το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον είναι εχθρικό για μας, είναι εχθρικό για τους εργαζόμενους», σημείωσε. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία, η συζήτηση για τα προβλήματά τους, η διαμόρφωση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Κλείνοντας, τόνισε: «Η μόνη προοπτική για το λαό είναι να βάλει στην άκρη όλα τα κόμματα που υπηρετούν αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, που στηρίζουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων».