«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που πετούσαν πέτρες σε οχήματα στην Ιονία Οδό

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις φθοράς σε φορτηγά

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21, 18, 18 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Η σύλληψη των τεσσάρων δραστών είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, την οποία σχεδίασαν και υλοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, για τη διερεύνηση προφορικών καταγγελιών, σχετικά με τη ρίψη αντικειμένων σε φορτηγά οχήματα στην Ιονία Οδό.

Πιο συγκεκριμένα...
οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, χθες τα ξημερώματα στο 37ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, συνελήφθησαν από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, να πετούν πέτρες σε βάρος τριών φορτηγών, οδηγούμενα από ημεδαπούς, ηλικίας 49, 28 και 27 ετών.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των συλληφθέντων, οι τέσσερις δράστες, κινούμενοι με ένα μηχανάκι και δυο ποδήλατα, μετέβηκαν στον παράδρομο της Ιονίας Οδού, όπου εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό ύψος του φράκτη, πέταξαν πέτρες σε τουλάχιστον τρία φορτηγά οχήματα, τα οποία κινούνταν με κατεύθυνση από τα Ιωάννινα προς το Αντίρριο, προκαλώντας τους υλικές ζημιές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων φθοράς σε κινούμενα οχήματα στην Ιονία Οδό, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθησαν άμεσα τρεις ημεδαποί για κλοπές στον Πύργο

Οι δράστες διέρρηξαν το ίδιο βράδυ πέντε οχήματα, αλλά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς


Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί (ένας άνδρας και δυο γυναίκες), ηλικίας 20, 21 και 25 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν όχημα 61χρονου ημεδαπού στη Γαστούνη, το οποίο εγκατέλειψαν στο πάρκιν των επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου του Πύργου.

Στον ίδιο χώρο, οι δράστες διέρρηξαν τρία ακόμα οχήματα, αφαιρώντας σε ένα από αυτά ένα πορτοφόλι, με διάφορα έγγραφα και ένα πολυεργαλείο, ενώ στη συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν όχημα 44χρονης ημεδαπής, το οποίο ήταν σταθμευμένο στις εργατικές κατοικίες Πύργου.

Για την διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και των τριών δραστών και τη σύλληψή τους. 

Στην κατοχή της 21χρονης οι αστυνομικοί βρήκαν το πολυεργαλείο, το οποίο πριν λίγη ώρα είχαν αφαιρέσει, ενώ οι δράστες οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σημείο που είχαν αποκρύψει το κλεμμένο πορτοφόλι και στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου είχαν εγκαταλείψει το κλεμμένο, πριν από λίγες ώρες, από τη Γαστούνη, όχημα.

Όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή Ηλείας.
***
Συνελήφθη 34χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης


Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν τον 34χρονο και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

    Μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 106 γραμμάρια κάνναβης.
    Ένα φιξάκι με μικροποσότητα κοκαΐνης και 
    Το χρηματικό ποσό των 289 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο  ημεδαπών για κλοπές δικύκλων   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25 και 35 ετών, διότι χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα και στο Αίγιο, αφαίρεσαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα. Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα δυο δίκυκλα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.


Σύλληψη  δύο αλλοδαπών
για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Μπανγκλαντές, ηλικίας 24 και 32 ετών, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων νομίμου παραμονής τους στην χώρα μας.
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Ρίο, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο λειτουργικό όπλο, τύπου τυφεκίου.


Σύλληψη  αλλοδαπού για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού   με ένταλμα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Σκουρτού Ξηρομέρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτη.


Σύλληψη ημεδαπού
για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Σιταράλωνα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ένας 86χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγώντας στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, επιβατηγό αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με εγκατάλειψη.
Ανεύρεση πτώματος 
   
Χθες το πρωί, στο Μενίδι Αμφιλοχίας, βρέθηκε από λουόμενους και ανασύρθηκε από τη θάλασσα, ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος διεκομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο 60ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα του, βρέθηκε ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και μικροποσότητα της ίδιας ουσίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή και για Νομοθεσία περί αλλοδαπών
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, διότι χθες το βράδυ, στη Ναύπακτο, αφαίρεσε από αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 43χρονης ημεδαπής, την ατομική της τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των -1.900- ευρώ και προσωπικά της έγγραφα. Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι παρέμενε παράνομα στη Χώρα, ενώ το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.


***
Εξιχνιάστηκε απάτη στο Μεσολόγγι

 Ο δράστης πραγματοποίησε σαράντα δυο συναλλαγές σε καταστήματα με τις πιστωτικές κάρτες του παθόντα


Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, περίπτωση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, πριν ένα μήνα περίπου, 67χρονος ημεδαπός, αντιλήφθηκε την απώλεια τριών πιστωτικών καρτών του, ενώ σε επικοινωνία του με τα τραπεζικά καταστήματα του γνωστοποιήθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο είχαν πραγματοποιηθεί από αυτές σαράντα δυο ανέπαφες συναλλαγές, σε έντεκα καταστήματα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, χρηματικού ύψους 964 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχής έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των στοιχείων του 24χρονου.

 Ο δράστης πραγματοποιούσε με τη κάρτα του 67χρονου (ανέπαφες συναλλαγές) χωρίς να απαιτείται ο κωδικός αριθμός pin παριστάνοντας ψευδώς στους καταστηματάρχες τον δικαιούχο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για ναρκωτικά στην Αιτωλία

Κατασχέθηκαν περίπου πέντε γραμμάρια ηρωίνης, δυο μαχαίρια και ένα κινητό τηλέφωνο

1. Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών, εντόπισαν τον 48χρονο στο Νεοχώρι και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν στην τσέπη του παντελονιού του και κατέσχεσαν δυο ναρκωτικά δισκία.

Σε  έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 48χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν τα εξής :

    Ένα πλαστικό πιάτο με υπολείμματα ηρωίνης,
    Μια τηλεκάρτα με υπολείμματα της ίδιας ουσίας και 
    Δυο μαχαίρια. 


2. Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν τον 42χρονο στο Αιτωλικό και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 4,8 γραμμάρια ηρωίνης, ένα κινητό τηλέφωνο και  μικρό χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Μεσολογγίου.

Τις προανακρίσεις ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών, για ναρκωτικά.


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 29, 35 και 46 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα. 

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή και παράβαση του Νόμου περί όπλων
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι μετέβη σε κατάστημα, που βρισκόταν σε λειτουργία, ιδιοκτησίας 59χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (95) ευρώ.
Κατά την διαφυγή του ο δράστης ακινητοποιήθηκε από περιοίκους και συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 28χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι, ενώ το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει, βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα. 


Σύλληψη αλλοδαπού για Νομοθεσία περί αλλοδαπών και  κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού  εγγράφου
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι με τη χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου (διαβατήριο) Βουλγαρικών Αρχών, επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από την χώρα, με προορισμό το Ντίζελντορφ Γερμανίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσία περί όπλων
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Σπιάντζα Πύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εξοχική κατοικία του,  βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μεταλλικό περίστροφο κρότου, με δυο πυροδοτημένους κάλυκες στο βυκίο του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να εισέλθει από ανοικτή πόρτα σε ισόγειο διαμέρισμα 46χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και συνελήφθη από αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στο σημείο. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για μέθη 
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.