«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ακόμη μια σύλληψη καλλιεργητή ναρκωτικών στην Ηλεία

Πρόκειται για ημεδαπό που καλλιεργούσε (18) δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτική περιοχή στη Μυρσίνη

Συνελήφθη, σήμερα (30-8-2017) το πρωί, στη Μυρσίνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, στο πλαίσιο ερευνών, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή, στη Μυρσίνη Ηλείας, πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου ο δράστης καλλιεργούσε δεκαοκτώ δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, με το ύψος τους να φτάνει τα 3,5 μέτρα.

Ο δράστης, είχε επιλέξει ως χώρο των φυτειών, διάφορα σημεία μέσα σε αγροτική έκταση, που ήταν κοντά σε αγροικία του και περιβάλλονταν, περιμετρικά, από πυκνή βλάστηση, παρέχοντάς τους φυσική κάλυψη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά επτά γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ όλα τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

***
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Πάτρα, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από (10.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και συσκευασίες καπνού


Συνελήφθησαν, σήμερα (30-8-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες και σε όχημα των δραστών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, συνολικά (9.380) πακέτα με λαθραία τσιγάρα και (766) συσκευασίες με λαθραίο καπνό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος  δύο  ημεδαπών γυναικών για παράβαση της νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα    
Από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών γυναικών ηλικίας 23 και 16 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, αστυνομικός που προσποιούνταν τον πελάτη, πλησίασε τις γυναίκες, που κινούνταν πεζές σε πεζοδρόμιο, οι οποίες του πρότειναν να συνευρεθούν ερωτικά, έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δράστιδων θα υποβληθεί στον Δημόσιο Κατήγορο Πατρών.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης.

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι, πριν από επτά ημέρες περίπου, στο Αίγιο, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Σύλληψη ημεδαπών για κλοπή   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί, διότι εισήλθαν σε υπεραγορά τροφίμων και αφαίρεσαν μία φιάλη ουίσκι.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη κατοχή ασυρμάτων   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Πύργο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε από πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ασύρματοι, χωρίς να κατέχει σχετική άδεια.
Ο ένας ασύρματος κατά την ενεργοποίηση του ήταν συντονισμένος σε συχνοτήτων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αμαλιάδας – Λεχαινών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.