«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 38χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Πατρών,  με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών  μηνών για υπεξαίρεση.


Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης
    Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου σχετικά με τη σύλληψη  διακινητή ναρκωτικών στο Αίγιο, σας ενημερώνουμε ότι...
όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, Ανακριτών Αθηνών, για τα αδικήματα της ληστείας και της  απόπειρας ληστείας.

Σύλληψη δύο  αλλοδαπών για  απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς
    Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 34 και 35 ετών, οι οποίοι συνοδεύοντας τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 2 και 6 ετών, αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα, με πτήση που είχε προορισμό την Γερμανία.
Για το σκοπό αυτό επέδειξαν στους αστυνομικούς, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο πλαστές ταυτότητες Πολωνικών Αρχών, οι οποίες κατασχέθηκαν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη δέκα αλλοδαπών για συμπλοκή
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ρουπάκι Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, δέκα αλλοδαποί άνδρες και συγκεκριμένα πέντε υπήκοοι Μπανγκλαντές και πέντε υπήκοοι Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμπλοκή.

Ειδικότερα, λόγω διαφορών που αφορούν αγροτικές εργασίες, οι δράστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με τη χρήση λοστών και άλλων αντικειμένων, ενώ πραγματοποίησαν και ρίψη αντικειμένων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Μπανγκλαντές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στο  Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη πέντε ατόμων για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
   
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων χθες (25-8-2017) στο Αιτωλικό, στο Νεοχώρι και στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.


***
Συνελήφθη 48χρονος στην Αμαλιάδα για πώληση ναρκωτικών

Ο δράστης παρέδωσε, σε τέσσερις υπηκόους Πακιστάν, (215) γραμμάρια κάνναβης, ως αποζημίωση για αγροτικές εργασίες που του παρείχαν

Συνελήφθη, χθες (24-8-2017) το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 25 έως και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα, σε πρόχειρο κατάλυμα που διαμένουν οι τέσσερις αλλοδαποί, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, συνολικά, (215) γραμμάρια κάνναβης.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διακριβώθηκε ότι οι αλλοδαποί είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από τον 48χρονο ημεδαπό, ως αποζημίωση για τις αγροτικές εργασίες, που του παρείχαν.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών διαπιστώθηκε ότι τρεις από τους αλλοδαπούς, είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Πακιστάν, για απαγωγή και ανθρωποκτονία 21χρονου ομοεθνή τους

Η σορός του 21χρονου βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στη Λακκόπετρα Αχαΐας

Οι δράστες απαιτούσαν χρηματικό ποσό από την οικογένειά του στο Πακιστάν, αναφέροντας τους ψευδώς, ότι είναι ζωντανός

Σε βάρος των δραστών είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πατρών

Συνελήφθησαν, χθες (24-8-2017) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 21, 34 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για διάπραξη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή και εκβίαση.

Σε βάρος των δραστών είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πατρών.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες και αναζητούνται για να συλληφθούν, ακόμη δύο υπήκοοι Πακιστάν, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 6 Ιουλίου 2017 δηλώθηκε εξαφάνιση του 21χρονου θύματος, από δύο ομοεθνείς του στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, αναφέροντας ότι τον αναζητούν από τις 4 Ιουλίου 2017 .

Έπειτα από αναζητήσεις οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εντόπισαν το αυτοκίνητο του 21χρονου, σε αγροτική περιοχή στο Λιμνοχώρι Αχαΐας.

Επιπρόσθετα, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών όταν ο πατέρας του θύματος, που διαμένει στο Πακιστάν, κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες έχουν απαγάγει τον 21χρονο γιο του, ζητώντας του λύτρα για να μην τον σκοτώσουν, ενώ όταν κατέβαλε χρηματικό ποσό, δεν επικοινώνησαν ξανά μαζί του.

Από την εξειδικευμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των τριών δραστών, στην απαγωγή και στην ανθρωποκτονία του 21χρονου, καθώς και στον εκβιασμό σε βάρος του πατέρα του.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίστηκαν προχθές (23-8-2017) στη Θεσσαλονίκη, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι τρεις δράστες.

Κατά την προανάκριση ο 34χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και υπέδειξε στους αστυνομικούς, αγροτική περιοχή στην Λακκόπετρα Αχαΐας, όπου εντοπίστηκε η σορός του θύματος.

Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν διαπράξει την ανθρωποκτονία, στις αρχές Ιουλίου, αμέσως μετά την απαγωγή του θύματος,  ενώ ο 50χρονος δράστης μιμούνταν τη φωνή του 21χρονου σε συνομιλίες, που είχαν οι συλληφθέντες, με τον πατέρα του στο Πακιστάν, προκειμένου να τον πείσουν ότι είναι ζωντανός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (28-8-2017 έως 03-9-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 28-8-2017 και κατά τις ώρες 17.00 - 24.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 29-8-2017 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό - Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Πάμφιο –  Σιταράλωνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 30-8-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μαλεσιάδα – Χαλκιόπουλο – Πατιόπουλο – Φλωριάδα – Χρυσοράχη - Χρυσοπηγή. 
•    Την Πέμπτη 31-8-2017 και κατά τις ώρες 18:00 έως 01:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες - Ρίβιο.
•    Την Παρασκευή 1-9-2017 και κατά τις ώρες 18:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 2-9-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενίδι.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (28-8-2017 έως 3-9-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 28-8-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Βουπρασίας ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι –Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Τρίτη 29-8-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Τετάρτη 30-8-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Πέμπτη 31-8-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα. 
•    Την Παρασκευή 1-9-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 2-9-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα –  Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Κυριακή 3-9-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (28-8-2017 έως 03-9-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 28-8-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος  - Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.  
•    Την Τρίτη 29-8-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσακοί – Βαλτά – Πλατανιώτισσα .   
•    Την Τετάρτη 30-8-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα – Καλούσι. 
•    Την Πέμπτη 31-8-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι – Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 1-9-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι – Αιγές.            
•    Το Σάββατο 2-9-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα  - Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά. 
•    Την Κυριακή 3-9-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαιικα  - Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι – Πόρτες.