«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης στα ΘΕΣΤΙΑ 1996! Ήταν σαν σήμερα !!!

 Ήταν σαν σήμερα !!!
Στις 31 Αυγούστου 1996 που έγινε η μεγάλη συναυλία με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Καινούργιο Αγρινίου!
Στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΘΕΣΤΙΑ 1996»!!
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήρθε για μένα τότε, στο Καινούργιο στο λατρεμένο τόπο μου, με αφορμή κάποια τραγούδια που έγραψα τους στίχους!
Ένα απ’ αυτά τα τραγούδια ακούστηκε σ’ εκείνη τη συναυλία!
Ήταν το τραγούδι μου «Δέκα βοριάδες»!
Σε μουσική του συνθέτη Μιχάλη Τερζή!!
Η συμβολή μου τότε, πέρα από ουσιαστική ήταν και συμβολική. Ήθελα ν’ αποδείξω και απέδειξα πως όταν διαθέτεις ψυχή, ομαδικό πνεύμα και εργασία μπορείς να καταφέρεις πολλά!

Δεύτερο ανυψώθηκε πραγματικά το Πολιτιστικό επίπεδο του τόπου μας… με ποιοτικές εκδηλώσεις, που λειτούργησαν και πέρα απ’ τη λήξη των  «Εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 1996» σαν παράδειγμα προς μίμηση στην ευρύτερη περιοχή μας...


Για να μην ξεχνάμε:
Η προβολή (που είχα αναλάβει, σχεδιάσει και υλοποιήσει) των εκδηλώσεων «ΘΕΣΤΙΑ 1996» ήταν τεράστια…

Επί ένα μήνα όλες οι μεγάλες τότε Εφημερίδες της Αθήνας πρόβαλαν τις εκδηλώσεις μας.
Οι τοπικές εφημερίδες και τα περιοδικά του νομού Αιτω/νίας το ίδιο.
Όλα τα ραδιόφωνα της Αιτωλοακαρνανίας «έπαιζαν» επί ένα μήνα το ραδιοφωνικό σπότ.
Εφτά τηλεοπτικά τοπικά κανάλια της Δυτικής Ελλάδας «έπαιζαν» επί ένα μήνα το τηλεοπτικό σπότ. Έφτασε το μήνυμα, μέσω της τηλεοπτικής εικόνας, απ’ την Ήπειρο μέχρι την Μεσσηνία!!!

Τότε έφερα στην ομάδα μας στον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Καινούργιου ΔΟΞΑ 1.770.000 δραχμές σε ρευστό από χορηγούς, 600.000 δραχμές σε ποτά κι αναψυκτικά. Ακόμα δωρεάν κύπελα , μετάλλια, διαφημιστικό υλικό…κ.α.
Χώρια οι εισπράξεις από τα εισιτήρια της συναυλίας, κι από άλλες παράπλευρες δραστηριότητες που επέφεραν οικονομικά οφέλη.

Πέρα και πάνω απ’ όλα, σε μένα έμεινε η τεράστια ηθική ικανοποίηση και η ανυπέρβλητη συγκίνηση, που ακούστηκαν στίχοι μου μελοποιημένοι στον Λατρεμένο τόπο μου στο Καινούργιο Τριχωνίδας, στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και μέχρι τώρα υπάρχω…

ΥΓ: Για τα παραπάνω που γράφω… κι όσα ακόμα στο μέλλον γράψω κι αποκαλύψω, ανά πάσα στιγμή, είμαι σε θέση να τα τεκμηριώσω επ’ ακριβώς με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.-

Δημήτρης Ντόκας