«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 21 και 24 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα συνεργό τους που αναζητείται, λίγη ώρα νωρίτερα με τη μέθοδο της αναρρίχησης, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε ξενοδοχείο στην Πάτρα, αλλά...
  έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο και τράπηκαν σε φυγή.
 Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες κοντά στον τόπο του περιστατικού και τους συνέλαβαν.

Σύλληψη ημεδαπής  για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 45χρονη ημεδαπή, διότι προχθές το πρωί ενεργώντας από κοινού με τον 51χρονο σύζυγο της, αφαίρεσαν το πορτοφόλι πεζού ηλικιωμένου ημεδαπού, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ημεδαπού για απειλή, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία, για απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου για τα όπλα, σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα στην Μυρτιά Αιγιαλείας, έπειτα από διένεξη που είχε με 47χρονο ημεδαπό, προκάλεσε φθορά σε υαλοπίνακα σταθμευμένου φορτηγού του τελευταίου, τον απείλησε με πυροβόλο όπλο και τον εξύβρισε. 

***
Συνελήφθη 27χρονος για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού  στην Πάτρα

Ο δράστης με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο


Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία,  παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το απόγευμα, προσέγγισε έναν 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, που κινούνταν πεζός, τον οποίο ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο. 

Στο πλαίσιο συντονισμένων και μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη, τον οποίο εντόπισαν, χθες το πρωί, έξω από την οικία του στην Πάτρα, να επιβαίνει μέσα στο αυτοκίνητό του και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί μέσα στο αυτοκίνητο του 27χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι, μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης και το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο μαχαίρια με μήκος λάμας 20 και 12 εκατοστών αντίστοιχα, καθώς και ένα σουγιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στον παθόντα. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπής για καταδικαστική απόφαση
    
Σε συνέχεια του χθεσινού μας ενημερωτικού Δελτίου Αδικημάτων και Συμβάντων, σχετικά με τη  σύλληψη 35χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Τυνησίας, η οποία, προχθές το απόγευμα, ευρισκόμενη ως πελάτης, σε πολυκατάστημα στην Πάτρα, είχε αφαιρέσει εμπορεύματα συνολικής αξίας (191) ευρώ, σας ενημερώνουμε ότι όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κλοπή.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απόπειρα ληστείας
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το πρωί, στην Πάτρα, μετέβη σε περίπτερο, όπου με την απειλή πυροβόλου όπλου, τύπου πιστολιού, αποπειράθηκε να αφαιρέσει τις εισπράξεις από την ιδιοκτήτρια, ωστόσο η παθούσα  αντέδρασε, απωθώντας με τα χέρια της τον δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών για ληστεία

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού, με την άσκηση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ιταλίας, που είχε σταθμεύσει φορτηγό όχημα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων στην Πάτρα και αφαίρεσαν 400 λίτρα πετρέλαιο και μία μεταλλική βάση από το  φορτηγό.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για   απλή σωματική βλάβη και  παράβαση του Νόμου  περί όπλων
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το πρωί στο Λιβάδι Αιτωλοακαρνανίας, λόγω προσωπικών διαφορών, προκάλεσε εκδορές με αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα και στην κοιλιά 23χρονου ημεδαπού. Ο τραυματίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για τη παροχή των πρώτων βοηθειών. Δράστης αναζητείται για να συλληφθεί.

***
Συμβουλές για τους χρήστες (ΑΤΜ) Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει στους πολίτες τις παρακάτω συμβουλές για την πρόληψη από την υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών και την αποφυγή εξαπατήσεων από επιτήδειους.
Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.
•    Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
•    Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
•    Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
•    Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
•    Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
•    Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
•    Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
•    Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.
Για την προστασία του λογαριασμού σας
•    Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.
•    Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.
•    Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
•    Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.
•    Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
•    Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.
•    Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.
•    Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.
•    Αναφέρατε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και στην Αστυνομία.

***
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Πάτρα για απάτη και πλαστογραφία
Οι δράστες μαζί με έναν συνεργό τους είχαν υποκλέψει στοιχεία τραπεζικών καρτών, τα οποία είχαν καταχωρήσει σε πλαστές κάρτες
Τον τελευταίο μήνα είχαν πραγματοποιήσει οκτώ συναλλαγές με τις πλαστές κάρτες σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Πάτρα
Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ
Συνελήφθησαν, προχθές (17-8-2017) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 29 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού με έναν ακόμη ομοεθνή συνεργό τους, που αναζητείται, είχαν υποκλέψει στοιχεία τραπεζικών καρτών από πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό, τα οποία καταχώρησαν σε πλαστές τραπεζικές κάρτες, που είχαν καταρτίσει.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες με τη χρήση των πλαστών τραπεζικών καρτών, πραγματοποίησαν από τις 26/7/2017 μέχρι και τις 16/8/2017, στην Πάτρα, οκτώ συναλλαγές, σε ταξιδιωτικό γραφείο, συνολικού ύψους (6.243) ευρώ.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, ενώ η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, στο Νέο Λιμένα Πατρών, κατά την αποβίβασή τους από επιβατικό πλοίο, που εκτελούσε δρομολόγιο από πόλη της Ιταλίας στην Πάτρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (21-8-2017 έως 27-8-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 21-8-2017 και κατά τις ώρες 18:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τρίκορφο – Κάτω Βασιλική – Άνω Βασιλική – Γαλατάς – Κρυονέρι – Άγιος Γεώργιος.
•    Την Τρίτη 22-8-2017 και κατά τις ώρες 19:00 - 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή - Νεοχώρι.
•    Την Τετάρτη 23-8-2017 και κατά τις ώρες 18:00 - 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Πέμπτη 24-8-2017 και κατά τις ώρες 14:00 - 21:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο – Αναβρυτή – Άνω Χώρα – Αμπελακιώτισσα – Ελατού – Τερψιθέα -  Λιμνίτσα. 
•    Την Παρασκευή 25-8-2017 και κατά τις ώρες 8:00 - 16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Σίμος – Ποκίστα – Πλάτανος – Κλεπά  - Λειβαδάκι.
•    Το Σάββατο 26-8-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Λυσιμαχεία -  Κλεισορρεύματα  - Ζευγάρακι - Κάτω– Κεράσοβο  -  Άνω Κεράσοβο - Μεσάριστα - Άνω Μακρινού.
   
***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (21-8-2017 έως 27-8-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 21-8-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαιικα  - Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι – Πόρτες.  
•    Την Τρίτη 22-8-2017  και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Βλασία – Κάτω Βλασία  - Μετόχι – Μάνεσι  - Λάπατα – Νεοχώρι – Μεγάλος Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς – Καρούσι.
•    Την Τετάρτη 23-8-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαιικα  - Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα - Αγρίδι – Ροδιά.  
•    Την Πέμπτη 24-8-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια  - Λευκάσιο.
•    Την Παρασκευή 25-8-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά – Πύργος – Βαλιμή – Άγια Βαρβάρα  - Ζαρούχλα – Περιστέρα - Μεσορρούγι.            
•    Το Σάββατο 26-8-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιος Κωνσταντίνος -  Μερτίδι  - Βερίνο - Γρηγόρη – Γκραίκα  -  Λάκκα – Μυρόβρυση – Αρραβωνίτσα.
•    Την Κυριακή 27-8-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα  - Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.