«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για ληστεία σε βάρος πεζής γυναίκας στην Πάτρα

Οι δράστες αφαίρεσαν με την άσκηση σωματικής βίας το κινητό της τηλέφωνο

Συνελήφθησαν, χθες (22-8-2017) στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 16 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα..
χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν μια 22χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή και ο 18χρονος της αφαίρεσε, με την άσκηση σωματικής βίας το κινητό της τηλέφωνο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία και ευρήματα, που συνέλεξαν από τον τόπο του περιστατικού ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δύο δραστών.

Έπειτα από συντονισμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν τον 18χρονο και τον 16χρονο, χθες το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Πάτρα και τους συνέλαβαν.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στην οικία του 16χρονου, το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει τον συνεργό του και το απέδωσαν στην 22χρονη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 57χρονος στη Γαστούνη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης και περισσότερα από (100) γραμμάρια της ίδιας ουσίας

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν δυο συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (102) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην αυλή της οικίας του 57χρονου, οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατέσχεσαν δυο φυτά κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε στο έδαφος και σε γλάστρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθη ο 45χρονος που αναζητούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κάλφα Αχαΐας

Ο δράστης είχε τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα έναν 62χρονο ημεδαπό

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα μαχαίρι και ένα στιλέτο

Συνελήφθη, χθες (22-8-2017) το βράδυ, στη Χαλανδρίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, o 45χρονος ημεδαπός, που αναζητούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 62χρονου ημεδαπού.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ενώ την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, ο 45χρονος, προχθές το απόγευμα, μετέβη με αυτοκίνητο, σε οικία 62χρονου ημεδαπού στο Κάλφα Αχαΐας, όπου αφού διαπληκτίστηκε μαζί του, τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα.

Αμέσως μετά το περιστατικό ο δράστης τράπηκε σε φυγή, με το αυτοκίνητο, ενώ ο 62χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 45χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, ένα μαχαίρι και ένα στιλέτο.

Ο συλληφθείς, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.