«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ν. Μωραΐτης: Δωρεάν και ποιοτικό φαγητό για όλους τους φοιτητές (VIDEO)


Να παρέχεται δωρεάν και ποιοτικό φαγητό για όλους τους φοιτητές και να καλυφθούν οι στεγαστικές τους ανάγκες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.
Ανέφερε το παράδειγμα στα Παραρτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, όπου τα προβλήματα και με τη σίτιση είναι τεράστια. Όπως είπε, δίνεται κάρτα σίτισης με εισοδηματικά κριτήρια και η ευθύνη έχει παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο σε ιδιώτη και...
πως με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά διογκώθηκε, αφού σερβίρεται και κακής ποιότητας φαγητό, αλλά και μικρές μερίδες.
Δεν έχουν περικοπεί τα χρήματα για τη σίτιση και στέγαση ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του εισοδηματικού κριτηρίου για την δωρεάν σίτιση και παραδέχθηκε ότι το επίδομα ενοικίου που δίνεται είναι ελάχιστο.
Πρόσθεσε ότι εξετάζεται η ενοικίαση ξενοδοχείου για τη στέγαση των φοιτητών, ενώ οι μελέτες για τις ανάγκες σε φοιτητικές εστίες ανέφερε πως είναι ευθύνη των Πανεπιστημίων.
Ο Νίκος Μωραΐτης επανέλαβε πως οι φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα βγάζουν πέρα καθώς το επίδομα ενοικίου είναι πολύ μικρό.
Ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εξετάσει τις καταγγελίες των φοιτητών ότι το φαγητό που τους παρέχεται ένα λίγο και κακής ποιότητας όπως επίσης και την πρόταση φορέων της περιοχής του Αγρινίου να παραχωρηθεί το κτίριο του παλιού νοσοκομείου της πόλης για να στεγαστούν οι φοιτητές.
Και τα δύο ζητήματα η Σία Αναγνωστοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει.