«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 12 Απρίλη 2016

Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Πάτρας στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου – Ενημέρωση για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας


Ανοικτή σε δράσεις και συναντήσεις μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών είναι η νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στο κεντρικό κτίριο (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32), με την πρώτη ενημερωτική συνάντηση να πραγματοποιείται με τους σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του Δ.ΙΕΚ. Πάτρας.
Οι σπουδαστές συναντήθηκαν με...

 τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλο με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς το θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τη νέα περίοδο.
Επιπλέον, αντηλλάγησαν απόψεις για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων στον τουρισμό, ενώ απαντήθηκε και πληθώρα ερωτήσεων που έγινε από τους σπουδαστές.
«Έχουμε σχεδιάσει και διαμορφώσει την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας και κινούμαστε με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειάς μας. Αξιοποιούμε στρατηγικές συμμαχίες και τα σύγχρονα μέσα προβολής και συνεργαζόμαστε με τους επιχειρηματίες της περιοχής μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε την Δυτική Ελλάδα διακριτό και ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος.
Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η οποία τους καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην καινούργια αίθουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας πως «και στο μέλλον προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις, συναντήσεις και συζητήσεις με μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές στο συγκεκριμένο χώρο».
Τους σπουδαστές συνόδευαν οι καθηγήτριες Νικολέττα Χρυσανθακοπούλου και Ελένη Αργυροπούλου.


***


Κώδικας Δεοντολογίας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Μείζονος σημασίας είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ενημέρωση των Υπηρεσιών και των Υπαλλήλων για τον Κώδικα Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας, υπό το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται με την φιλοξενία των προσφύγων στη χώρα μας, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά ρατσιστικής και ξενοφοβικής αντιμετώπισης.
Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Σχεδίου Δράσης Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αναγνωρίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης των Υπηρεσιών εκείνων που λόγω και του αντικειμένου τους, στο μέλλον θα κληθούν να διεκπεραιώσουν αιτήματα προσφύγων, προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Για αυτό θα γίνει και σχετική επισήμανση στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να λειτουργήσει πλατφόρμα ενημέρωσης των υπαλλήλων για τη διαδικασία διεκπεραίωσης υποθέσεων των προσφύγων.
Παράλληλα, από όλους τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση έγινε αποδεκτό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την φιλοξενία προσφύγων στη χώρα μας, δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη, αλλά με σεβασμό στις αρχές της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα συστρατευτεί ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Τάσος Γιακουμής (Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας), Αθανασία Χατζηβασιλείου – Σολωμού (Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας) και Θηρεσία Πολίτη (Οικολογική Δυτική Ελλάδα). Επίσης είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Νίκος Κατριβέσης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Φάρες Μπεσαράτ, ως μέλος της διϋπηρεσιακής ομάδας επιβοήθησης της Επιτροπής.
Να σημειωθεί πως με το ίδιο θέμα, η Επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

***

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για ζητήματα αλιευτικής πολιτικής ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπράμος

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ζητήματα αλιευτικής πολιτικής».
Στη συνεδρίαση θα μιλήσει εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, ενώ ομιλία θα κάνουν τόσο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νικόλαος Στουπής όσο και Αντιπεριφερειάρχες από τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνεδρίαση, έχουν προσκληθεί για να παραστούν εκπρόσωποι αλιευτικών συλλόγων από τις τρεις Περιφέρειες.
Η συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα αλιευτικής πολιτικής, αποτελεί, ένα γεγονός εξέχουσας σημασίας για τις νησιωτικές και παράκτιες ηπειρωτικές περιοχές και ελπίζω βάσιμα, ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα γίνει ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα του κλάδου και τις μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις του μέλλοντος για την αλιεία».
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 11 το πρωί από το κανάλι της Βουλής.