«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 73χρονος στο Αγρίνιο για παράνομη εμπορία κυνηγετικών φυσιγγίων, πιστολιών και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων

Κατασχέθηκαν , μεταξύ άλλων, (11.000) περίπου κυνηγετικά φυσίγγια, τρία πιστόλια και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων

Συνελήφθη, σήμερα (14-4-2016) το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 73χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία κυνηγετικών φυσιγγίων  και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων
  
Η ίδια κατηγορία βαρύνει και μια 32χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος, εντός του οποίου διατίθενταν προς πώληση τα κατασχεθέντα, η οποία αναζητείται για να συλληφθεί.

Ειδικότερα...
 στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διάθεσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, έρευνα, σε κατάστημα ειδών αλιείας και κυνηγιού στο Αγρίνιο, το οποίο λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ο 73χρονος, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:


•    Τρία πιστόλια και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων,
•    (10.950) κυνηγετικά φυσίγγια,
•    (100) μεταλλικά καψύλλια,
•    (10) μεταλλικές τάπες εκτόξευσης με πυρίτιδα

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε η 32χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία διέθετε προς πώληση τα κατασχεθέντα, χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
 

*** 
Ακόμη μια σύλληψη στη Δυτική Ελλάδα για κροτίδες μεγάλης ισχύος
Πρόκειται για 61χρονο ημεδαπό στη Δυτική Αχαΐα, που κατείχε περισσότερες από (1.200) κροτίδες μεγάλης ισχύος


Συνελήφθη, σήμερα (14-4-2015) το πρωί σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 61χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την παράνομη διακίνηση κροτίδων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 61χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (1.230) κροτίδες μεγάλης ισχύος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



***
Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης στο Αίγιο

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών γυναικών
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και συνεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης που έλαβε χώρα πριν από τρείς μήνες στο Αίγιο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 33,26 και 23 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι τρείς δράστιδες ενεργώντας από κοινού, στις (8-1-2016) το πρωί, στο Αίγιο, πλησίασαν ένα 57χρονο, πεζό, ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το τσαντάκι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δράστιδων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
 
***
 Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο

Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης, απένειμε χθές, 13 Απριλίου 2016, τιμητική πλακέτα στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο, για την πολυετή προσφορά του στην εκπαίδευση.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστρατήγου Βασίλειου Μωυσίδη, του Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχου Λάμπρου Κατσίφα, άλλων Αξιωματικών καθώς και των σπουδαστών του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.
Ο κ. Φιλιππάκος διδάσκει ως τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία πάνω από 25 έτη, έως και σήμερα, θέματα Δημοσίου Κατηγόρου και Αστυνομίας Τάξης (Λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών – Πεζές και Εποχούμενες Περιπολίες).   

***
Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος», 8χλμ και 1.000 μέτρων παιδικό - 15-5-2016 10:00 π.μ. Αγρίνιο

Η τοπική διοίκηση της Δ.Ε.Α στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των αστυνομικών, αλλά και της κοινωνίας που συμβιώνουμε, διοργανώνει  για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος», 8χλμ και 1.000 μέτρων παιδικό. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 15/05/2016 και ώρα 10:00 π.μ με σημείο έναρξης και τερματισμού το αστυνομικό μέγαρο Αγρινίου.
Ο αγώνας αυτός έχει καταστεί πλέον θεσμός για την πόλη του Αγρινίου και απολαμβάνει την αποδοχή και την στήριξη πλήθους συμπολιτών μας, αλλά και φορέων της πόλης μας με προεξάρχων τον δήμο  Αγρινίου. Η συμμετοχή κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη και φέτος υπολογίζεται ότι θα αγωνιστούν περισσότεροι από πεντακόσιοι αθλητές μικροί και μεγάλοι.
Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ με τις εγγραφές όσων αθλητών δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή μέσω συλλόγων ή ανεξάρτητοι τις προηγούμενες μέρες. Στην συνέχεια θα έχουμε την έναρξη του παιδικού αγώνα των χιλίων μέτρων στις 10:30πμ. Ενώ ο αγώνας των 8χλμ θα ξεκινήσει στις 10:45. Μετά την έναρξη του αγώνα των 8χλμ τα παιδιά που προηγουμένως αγωνίσθηκαν στα 1.000 μέτρα, θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο αστυνομικό μέγαρο όπου έμπειροι αστυνομικοί, θα τους εξηγούν το ρόλο αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας από πρώτο χέρι. Στην συνέχεια και μετά τον τερματισμό των 8χλμ θα  ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των νικητών.
 Σε όλους τους αθλητές μικρούς και μεγάλους θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα για την συμμετοχή τους. Στους πρωτεύσαντες του αγώνα των 8χλμ θα απονεμηθούν και κύπελλα.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα.
Επισυνάπτεται αρχείο υπεύθυνης δήλωσης γονέα για την συμμετοχή των παιδιών.

***

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
29 Μαρτίου 2016
Οδός Κυριαζή  Αγρίνιο


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

6ου ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ» 8 χλμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ  15 ΜΑΙΟΥ 2016  ΩΡΑ 10:00΄

Η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας
της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
διοργανώνει
τον 6ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» , μήκους 8 χλμ.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τους παρακάτω όρους :

Α) Λαϊκός Αγώνας Δρόμου μήκους 8 χλμ.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  15 Μαΐου 2016, ώρα 10 π.μ.
2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  ΑΓΡΙΝΙΟ – Αστυνομικό Μέγαρο
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δρόμου μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι αγαπάνε τον αθλητισμό και θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι  ο αθλητισμός χαρίζει υγεία.
4. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
α) Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα στους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν.
β) Θα δοθούν αναμνηστικά κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες.
γ) Θα δοθούν αναμνηστικά κύπελλα στον πρώτο άνδρα εν ενεργεία αστυνομικό και στην πρώτη γυναίκα εν ενεργεία αστυνομικό που θα τερματίσουν, εφόσον δεν έχουν βραβευτεί στην ανωτέρω (β) κατηγορία.
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
-            Οι δρομείς που είναι εγγεγραμμένοι σε Συλλόγους θα συμμετάσχουν ομαδικά, καταθέτοντας λίστα με τα ονόματα συμμετεχόντων, την οποία θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, ώρα 11 π.μ. επικοινωνώντας σχετικά στο τηλέφωνο 6945495519 ή στο FAX: 2641022667.
-            Οι μεμονωμένοι αθλητές - αθλήτριες θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, ώρα 11 π.μ. στο τηλέφωνο 6945495519 ή στο FAX: 2641022667.
-            Οι ελεύθεροι αθλητές από άλλες περιοχές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία μία (1) ώρα πριν τον αγώνα.
6. ΙΑΤΡΙΚΗ  ΚΑΛΥΨΗ
Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, περί καλής υγείας (το έντυπο παρέχεται ηλεκτρονικά).


Β) Λαϊκός Αγώνας Δρόμου μήκους 1 χλμ. για μαθητές/τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.


1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  15 Μαΐου 2016, ώρα 10 π.μ.
2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  ΑΓΡΙΝΙΟ – Αστυνομικό Μέγαρο
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΙΑΤΡΙΚΗ  ΚΑΛΥΨΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές/τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν έγκαιρα σχετική υπεύθυνη δήλωση, περί καλής υγείας των ανηλίκων.

4. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
α) Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους μαθητές/τριες που θα τερματίσουν.


5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
-       Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών μέχρι την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, ώρα 11 π.μ. στο τηλέφωνο 6945495519 ή στο FAX: 2641022667.
-       Σε περίπτωση αδυναμίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία μία (1) ώρα πριν τον αγώνα.
-       Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα πρέπει να καταθέσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, περί καλής υγείας των ανηλίκων (το έντυπο παρέχεται ηλεκτρονικά).
Το Διοικητικό Συμβούλιο


 

***


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 (άρθρο 8 Ν.1599/1986)


Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών
 (άρθρο 8  αρ. 4 Ν. 1599/1986)

ΠΡΟΣ(1):
Διεθνή Ένωση Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας
Ο – Η Όνομα:

Επώνυμο:

Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:
  
Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:

Ημερομηνία γέννησης(2):

Τόπος Γέννησης:

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:
  
Τόπος Κατοικίας:
  
Οδός:
  
Αριθ:

ΤΚ:
  
Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου
mail):



















Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις(3) που προβλέπονται από τις διατάξεις της  παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/86, δηλώνω ότι : είναι υγιής και με δική μου ευθύνη επιτρέπω στον γιο μου / στην κόρη μου …………………………………………………................................ να λάβει μέρος στον 6ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων που θα πραγματοποιηθεί την 15/05/2016.




                                                                                                                                   …….. / ……… / 2016
                                                                                                                                   Ο/Η  
                                                                                                                                  ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ




                                                                                                                                                                 



(1) Αναγράφεται από τον ενδιαφερόμενο πολίτη ή Αρχή ή η Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, που απευθύνεται η αίτηση.
(2) Αναγράφεται ολογράφως.
(3) «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.
(4) Σε περίπτωση ανεπάρκειας χώρου η δήλωση συνεχίζεται στην πίσω όψη της και υπογράφεται από τον δηλούντα ή την δηλούσα.

***