«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συμπαράσταση του Ε.Κ.Α. στον αγώνα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αγρινίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αγρινίου  που ξεκίνησαν την Παρασκευή  8 Απρίλη και βρίσκονται σε εξέλιξη , διεκδικώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους :
-          Για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν παιδεία , την πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού, την άμεση χρηματοδότηση που...
θα επιτρέψει την ανάπτυξη των τμημάτων.
-          Για δωρεάν σίτιση , στέγαση και μεταφορά , ισότιμες συνθήκες σπουδών σε σχέση με άλλα ακαδημαϊκά  ιδρύματα, αντάξια του πτυχίου  επαγγελματικά δικαιώματα.
Καλούμε  τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους  στον αγώνα  των φοιτητών γιατί είναι και δικός μας αγώνας  ο αγώνας των παιδιών των λαϊκών νοικοκυριών.
Καλούμε την πολιτεία άμεσα να πάρει  τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Ο κοινός αγώνας  της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων , της νεολαίας μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., κεφαλαίου
Με την οργάνωση, την ταξικής μας  ενότητα  και τον αγώνα μας μπορούμε να βγούμε νικητές στην αναμέτρηση με τους ταξικούς μας αντιπάλους  και τα στηρίγματά τους .
Η συμβολή του φοιτητικού κινήματος στην επιτυχία  της 48ωρης απεργίας,  όταν τολμήσει η κυβέρνηση  να φέρει στη βουλή το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό – φορολογικό , θα είναι ένα βήμα στον αγώνα για την επίλυση και των δικών τους αιτημάτων.
ΤΟ Δ.Σ.
***

Π Ρ Ο Σ Κ  Λ Η Σ Η
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α καλεί τα Δ.Σ. των φοιτητικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Αγρινίου σε συνάντηση  για συζήτηση – ενημέρωση για τα προβλήματα των φοιτητών  και πρωτοβουλίες για την ανάδειξή τους  και διεκδικήσεις  για την επίλυσή τους.
ΤΟ Δ.Σ.