«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 21χρονος για ναρκωτικά στο Μεσολόγγι
Κατασχέθηκαν 96 γραμμάρια κάνναβης και τρία δενδρύλλια

Συνελήφθη χθες (16-4-2016) το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 21 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα....
οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη και τη καταστολή των ναρκωτικών εντόπισαν τον 21χρονο, κοντά στο Ενωσιακό Γήπεδο Μεσολογγίου, να κατέχει 96γραμμαρια κάνναβης τα οποία και κατέσχεσαν.

Στη συνέχεια ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς, στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Σταδίου της πόλης, όπου τους υπέδειξε τρία δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και εκριζώθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου

***
Από ηλεκτροπληξία επήλθε ο θάνατος του 38χρονου Βούλγαρου στην Αγριλιά Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθησαν οι δυο συνεργοί του οι οποίοι είχαν δηλώσει ψευδώς την εξαφάνιση του

Οι τρεις άνδρες είχαν μεταβεί στην περιοχή για να αφαιρέσουν μετασχηματιστή από στύλο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.


Συνελήφθησαν χθες (16-4-2016) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ένας 39χρονος ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και ψευδή ανωμοτή κατάθεση.

Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, οι δυο δράστες, αρχικά επικοινώνησαν με το τηλεφωνικό κέντρο (100) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και έπειτα μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας όπου δήλωσαν ψευδώς την εξαφάνιση 38χρονου Βούλγαρου με τον οποίο όπως ισχυρίστηκαν είχαν μεταβεί στην περιοχή για ψάρεμα από τη ξηρά.

Για τον εντοπισμό του 38χρονου διενεργήθηκαν ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις με τη συνδρομή των Λιμενικών και των Πυροσβεστικών Αρχών στην παραθαλάσσια περιοχή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, από  μελισσοκόμο που διατηρούσε κυψέλες μελισσών εντοπίστηκε η σορός του 38χρονου σε θαμνώδη, πετρώδη περιοχή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα εξιχνίασαν άμεσα την υπόθεση και συνέλαβαν τους δυο δράστες.

Αναλυτικότερα οι τρεις άνδρες είχαν μεταβεί στην Αγριλιά, με όχημα του 39χρονου ημεδαπού, προκειμένου αφαιρέσουν μετασχηματιστή του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) και κατά την απόπειρα αφαίρεσης ο 38χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του.


Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδος, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζεται.

*** 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΝ 21-4-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, των ΧΧΧΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ΡΙΟ 2016, την 21-4-2016 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των θεατών – επισκεπτών με μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών, με θερμούς ή αλλά συναφή αντικείμενα.

Από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα διατίθεται νερό σε πλαστικά ποτήρια  κοντά στην Β΄ Είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου.