«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ν. Μωραΐτης: Οι μικρομεσαίοι αγρότες μαζί με το εργατικό κίνημα να βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική (VIDEΟ)


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τσακίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι πρέπει να ξεσηκωθούν να πάρουν μέρος στη 48ωρη απεργία και μαζί με το εργατικό κίνημα να βάλουν φρένο στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς...

«Οι νέοι αγροτικοί συνεταιρισμοί θα γίνουν φέουδο των μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματιών αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2015 - 2020» τόνισε ο Νίκος Μωραϊτης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «εργαλείο για το πέρασμα της αντιαγροτικής καταιγίδας που έρχεται με το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό».
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε πέντε τροπολογίες: 
- Για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
- Για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.
- Ρύθμιση θεμάτων εργαζομένων της ΠΑΣΕΓΕΣ.
- Για την εξάλειψη του αξιοποίνου των φερόμενων ως αδικημάτων κατά τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
- Για τους εργαζομένους των υπό εκκαθάριση Αγροτικών Συνεταιρισμών και ΕΑΣ (διαβάστε εδώ αναλυτικά για τις τροπολογίες).
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποσύρθηκε η διάταξη για την ερασιτεχνική αλιεία που επέβαλε χαράτσι στους ερασιτεχνικούς αλιείς έως και 145 ευρώ.