«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ο Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ….ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Άρθρο 16 του Συντάγματος
1. Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία, είναι ελεύθερες, η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του κράτους (…)  2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους (…) 4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια (…) 7. Η επαγγελματική και κάθε άλλη ειδική εκπαίδευση παρέχεται από το κράτος (…) ενώ ο νόμος ορίζει και τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από τις σχολές ανώτερης βαθμίδας.
Βασικό αίτημά μας ως Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου είναι...
η παροχή ΔΩΡΕΑΝ κρατικής παιδείας για ΟΛΟΥΣ.
Στέκουμε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών των Πανεπιστημιακών Σχολών της πόλης μας για δωρεάν σίτιση  - στέγαση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τις σπουδές και τους τίτλους που αποκομίζουν.
Καταδικάζουμε την αλγεινή στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας: τους νέους, τα παιδιά μας.
Το Σύνταγμα επιβάλλει το δίκιο.
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω.
                                                                                           ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.  
Υ.Γ.: Είναι αυτονόητη υποχρέωση και δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να διεκδικεί πλήρες, σύγχρονο, αυτόνομο και αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο. Τέτοιο Πανεπιστήμιο όμως με 3 τμήματα «φαντάσματα» δεν μπορεί να υπάρξει.