«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στο Καινούργιο Αγρινίου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοφορία

Κατασχέθηκαν (68) ναρκωτικά δισκία, (3) γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα και σπόροι κάνναβης

Ο δράστης έφερε κατά τη σύλληψη του ένα μαχαίρι (20) εκατοστών στη ζώνη του

Συνελήφθη, σήμερα (23-3-2016) το μεσημέρι στο Καινούργιο Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοφορία.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

•    (68) ναρκωτικά δισκία,
•    (3) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου,
•    (1,9) γραμμάρια κάνναβης και
•    (26) σπόρους κάνναβης σε συσκευασία.

Ο 45χρονος κατά τη σύλληψη του βρέθηκε να φέρει σε θήκη στη ζώνη του, ένα μαχαίρι είκοσι εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


***
 Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στο Αγρίνιο για απόπειρα διάρρηξης περιπτέρου

Σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν, σήμερα (23-3-2016) νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο στο Αγρίνιο, προκειμένου να αφαιρέσουν τρόφιμα και χρήματα.

Άμεσα οι αστυνομικοί των προαναφερόμενων ομάδων, που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού και συνέλαβαν τους δύο δράστες, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή τρεπόταν σε φυγή.

Σε βάρος των τεσσάρων γονέων των δραστών, ηλικίας 41,35, 41 και 37 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων  τέκνων τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στην Αθήνα για απόπειρα απάτης σε βάρος ημεδαπού

Ο δράστης προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Αιγίου αποπειράθηκε να αποσπάσει πάνω από (8.000) ευρώ από ημεδαπό στο Αίγιο


Συνελήφθη, χθες (22-3-2016) το μεσημέρι, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου και του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, ένας 28χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο δράστης επικοινώνησε με ημεδαπό στο Αίγιο και προσποιούμενος τον υπάλληλο της τοπικής Δ.Ο.Υ., τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να του καταβάλλει άμεσα το χρηματικό ποσό των (8.200) ευρώ για να τακτοποιήσει οικονομική του εκκρεμότητα, απαιτώντας να του αποστείλει τα χρήματα, με τηλεφωνική επιταγή, σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Αθήνα.

Ο ημεδαπός δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 28χρονου και ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου το οποίο σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, εντόπισαν σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. των Πατησίων, τον 28χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για να παραλάβει επιταγή (6.000) ευρώ, που θα του απέστελλε ο παθόντας,  και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

***
Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ECLIPSE», για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων
Η επιχείρηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC), ενώ συμμετείχαν 12 Κράτη – Μέλη του
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν στη χώρα μας 107 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 929.000 τσιγάρα και 298 κιλά καπνού
Η Ελληνική Αστυνομία, το χρονικό διάστημα από 07 έως 18 Μαρτίου 2016, συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ECLIPSE», η οποία είχε ως αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων, καθώς και την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών για συναφείς υποθέσεις.
Η επιχείρηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC), με τη συμμετοχή των Κρατών – Μελών του Κέντρου και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Κροατία, την Ουγγαρία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (π.Γ.Δ.Μ.), την Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία, ενώ συμμετείχαν και οι εταίροι του Κέντρου.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν συνολικά (7.554) ελέγχους, βεβαιώθηκαν (83) παραβάσεις και κατασχέθηκαν (929.897) τσιγάρα και (298) κιλά καπνού, ενώ σε (3) περιπτώσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κοπής καπνού.
Επιπλέον, συνελήφθησαν (107) άτομα, εκ των οποίων (50) ημεδαποί, (31) υπήκοοι Πακιστάν, (14) υπήκοοι Αλβανίας, (4) υπήκοοι Βουλγαρίας, (3) υπήκοοι Μπαγκλαντές, (2) υπήκοοι Ρουμανίας, (2) υπήκοοι Συρίας και ένας  υπήκοος π.Γ.Δ.Μ.
Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η εξάρθρωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας υποδυόμενα τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής. (Σχετικό το από 10-03-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν (8) άτομα (7 υπήκοοι Πακιστάν και ένας ημεδαπός ομογενής) ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις συνεργοί τους. Επιπλέον, σε οικία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (14.040) πακέτα τσιγάρων και (620) πακέτα καπνού, συνολικού βάρους (26) κιλών, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση σύλληψης 59χρονου ημεδαπού στην Κομοτηνή, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) συσκευασίες και πλαστικό δοχείο με καπνό συνολικού βάρους (51,445) κιλών και δυο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο καπνό, συνολικού βάρους (1,902) κιλών, καθώς και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό μηχάνημα κοπής καπνού. (Σχετικό το από 17-03-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης)
Για τα παραπάνω καπνικά προϊόντα δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.