«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 30χρονος διακινητής ναρκωτικών στη Δυτική Αχαΐα

 Κατασχέθηκαν περισσότερα από εννέα κιλά κάνναβης τα οποία ο δράστης έκρυβε επιμελώς σε ρεματιά


Συνελήφθη σήμερα (30-3-2016) το μεσημέρι, στην Κόμη Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα...


 από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι ο 30χρονος διέμενε σε στάνη, σε αγροτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας, ενώ έκρυβε τα ναρκωτικά μέσα σε λίμπα την οποία είχε επιμελώς κρυμμένη κάτω από πυκνή βλάστηση σε κοντινή ρεματιά.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη περιοχή, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε ο 30χρονος διακινητής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 9.398 γραμμαρίων και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Παράλληλα, από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι, ο δράστης είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα στερούμενος νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για ληστεία στην Πατρα

 Οι δράστες αφαίρεσαν από πεζό το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (29-3-2016) αργά το απόγευμα, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών δυο ημεδαποί Ρομά ηλικίας 17 και 16 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι δυο ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν 65χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν από τη τσέπη του μπουφάν το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ, ενώ στην προσπάθεια του παθόντα να κρατήσει τα κλοπιμαία, οι δράστες τον  χτύπησαν κλωτσώντας τον και τράπηκαν σε φυγή.

Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας που περιπολούσαν στην περιοχή με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δυο δραστών και τη σύλληψη τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν πέντε εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και σπουδαστών εκπαιδευτικών μονάδων της Αττικής, στη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργάνωσε κατά το μήνα Μάρτιο, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), πέντε ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής καθώς και σπουδαστές από Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ενώ πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά την διεξαγωγή τους, ήταν:
•    Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
•    Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.
•    Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης.
•    Οι διαδικτυακές απειλές και τα μέσα προστασίας και αντίδρασης.
•    Το φαινόμενο της διαδικτυακής βίας.
•    Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των νέων απειλών και κινδύνων που σχετίζονται με τεχνολογική εξέλιξη.
Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται είτε μέσω διαδικτύου είτε άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ως Εκπρόσωποι Τύπου του Σώματος ορίστηκαν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος και η Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου.
Οι παραπάνω Αξιωματικοί θα αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ενημέρωσής τους.