«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 28 Μάρτη 2016

Πρώτη έκδοση του Χάρτη Δράσεων «Let’s do it Greece 2016»
Ξεκίνησε ήδη η χαρτογράφηση των δράσεων που θα γίνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη μεγάλη εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece», την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.
Εθελοντές, φορείς, σύλλογοι, σχολεία, Δήμοι, ομάδες –istas κ.α. έχουν ήδη δηλώσει τις δράσεις που διοργανώνουν σε κάθε περιοχή και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας...


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού, της συνεργασίας, του «Let’s Do It», της ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο, ιδίως για τα παιδιά μας.
Μόνος στόχος είναι η μετάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συνεργασία μεταξύ Συλλόγων και φορέων για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.
Ξεχωρίζουν ήδη από τις δράσεις που έχουν δηλωθεί ο συνδυασμός πολιτιστικών εκδηλώσεων με καθαρισμούς και εξωραϊσμούς, η διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα παλαιμάχων, η δενδροφύτευση και ανακύκλωση από σχολεία, εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από ΑμεΑ, αλλά και καλλωπισμοί σε σχολεία.
Καλούνται οι φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι ομάδες πολιτών να συμπληρώσουν το Έντυπο Περιγραφής Δράσης (μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/0B-_-9DFsudfMamJjR3JXTG1PLUk/view?usp=sharing) και να το επιστρέψουν με email στη διεύθυνση letsdoit@pde.gov.gr ή με fax στους αριθμούς 2613- 613 532 και 2613-613 634.
Το συμπληρωμένο Έντυπο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του Χάρτη Δράσεων στην Περιφέρειά μας και επίσης, θα προωθηθεί στο Let’s Do It Greece, καθώς και στις κατά τόπους Αρχές για τη διευκόλυνση των εθελοντών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω τηλέφωνα: 2613-613 509, 2613-613 524 και 2613-613 506.

Μπορείτε να βλέπετε τον επικαιροποιημένο χάρτη Δράσεων στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/0B-_-9DFsudfMZDdkMFhYTklXUGc/view?usp=sharing


***

Η επιχειρηματική ανακάλυψη για δυναμικές και εξωστρεφείς καλλιέργειες – Θεματική ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η μεθοδολογία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης αξιοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εξειδίκευση των δράσεων των τομέων προτεραιότητας, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο χρηματοδότησης του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020 αλλά και του ΕΣΠΑ 2014-2020 γενικότερα.
Η ενέργεια αυτή γίνεται σε συνέχεια της έγκρισης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2014-2020 (RIS3 ΠΔΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται θεματική ημερίδα: «Επιχειρηματική Ανακάλυψη για την εξειδίκευση δράσεων που αφορούν σε δυναμικές και εξωστρεφείς καλλιέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο Porto Rio στην Πάτρα, με ώρα έναρξης εργασιών στις 10 το πρωί.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και η ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει την προώθηση καινοτόμων σχεδίων έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα της μεταποίησης/τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στην ημερίδα, καταχωρώντας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο: http://bit.ly/22tGtdS
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο email: dap@pde.gov.gr ή με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Λυκούργο Σταματελάτο στο τηλέφωνο 2613613610 ή στο φαξ 2613.613605.


***

Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της λύσσας με εναέρια δολώματα – Συμβουλές και μέτρα

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης κατά της Λύσσας, ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες, ότι την 1η Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων με  εναέρια διανομή των εμβολίων – δολωμάτων.
Η επιχείρηση αυτή, θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και θα καλύψει όλη την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και ένα μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα το Δήμο Αμφιλοχίας και ένα τμήμα του Δήμου Αγρινίου (πρώην Δήμος Παρακαμπυλίων). Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης της επιχείρησης  υπολογίζεται να είναι πέντε (5) ημέρες.
Για το λόγο αυτό, συνιστούμε προς όλους τα κάτωθι:
              Αποφυγή επαφής του εμβολίου – δολώματος με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση επαφής θα πρέπει να υπάρχει άμεση μετάβαση σε μονάδα Υγείας.
              Σε περίπτωση που κάποιος  βρει ένα τέτοιο εμβόλιο – δόλωμα δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει για να το απομακρύνει σε ένα πιο δύσβατο μέρος αυτό θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια
              Σε ζώο που πιθανώς έχει προσλάβει το δόλωμα αποφεύγεται για τουλάχιστον μία (1) ημέρα η επαφή με γυμνά χέρια τόσο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ζώου όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση από την Υπηρεσία για λήξη της επιχείρηση της ρίψης των εμβολίων –δολωμάτων.