«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο ΤΕΙ Ηπείρου

Περιοδεία στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα πραγματοποίησε την Δευτέρα 28/3 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή του ΚΚΕ. Υπήρξε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός τόσο με τους σπουδαστές, αλλά με το εκπαιδευτικό,  διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του ΤΕΙ.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους σπουδαστές του Ιδρύματος αναδείχτηκαν ζητήματα τα οποία περιλαμβάνονται στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει το  ΚΚΕ για το ΤΕΙ Ηπείρου όπως: Ανύπαρκτες υποδομές στο ίδρυμα, ελλείψεις σε προσωπικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό.
O Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων   ανέφερε ότι οι  ασφυκτικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας έχουν δυσχεράνει ιδιαίτερα τη λειτουργία των Ιδρυμάτων. Πέρα από τα τραγικά προβλήματα στα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα κ.λπ.), η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, διδακτικού και διοικητικού. Λόγω της υποχρηματοδότησης (ο προϋπολογισμός του είναι κατά 23% μειωμένος σε σχέση με τον προϋπολογισμό πριν την κρίση),  το ΤΕΙ Ηπείρου αδυνατεί να συντηρήσει και να εξοπλίσει τα εργαστήρια με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό.
Η παραπάνω κατάσταση έχει άμεση επίπτωση στα ίδια τα προγράμματα των σπουδών των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου. Μαθήματα θεωρίας περικόπτονται, συγχωνεύονται, αντικαθίστανται με σεμινάρια επί πληρωμή όπου στην οργάνωση τους συμμετέχουν και επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ εργαστήρια μετατρέπονται σε θεωρίες ελλείψει εξοπλισμού.
Κλείνοντας τόνισε  την ανάγκη και οι αυριανοί εργαζόμενοι, ως σημερινοί φοιτητές, να βγάλουν συμπεράσματα, να καταδικάσουν τις πολιτικές που τους θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, υποταγμένο στις ορέξεις των επιχειρηματιών για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους