«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές στο Αγρίνιο
Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (13-1-2016), το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26 και 34 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα...
χθες πολύ νωρίς το πρωί, οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού,  διέρρηξαν ένα σουπερ μάρκετ, ένα κατάστημα πώλησης πτηνοτροφικών προϊόντων και ένα αρωματοπωλείο στο Αγρίνιο, αφαιρώντας ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό πόσο.
Για την εξιχνίαση των κλοπών και την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τη σύλληψη τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 26χρονου, το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που οι δράστες είχαν αφαιρέσει, τον οποίο απέδωσαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.
Για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία επιλέγοντας πρώτα τα καταστήματα τα οποία θα διερρήγνυαν, μεταβαίνοντας σε αυτά με όχημα, στο οποίο παρέμενε ο 34χρονος εποπτεύοντας το χώρο, ενώ ο 26χρονος συνεργός του, με αιχμηρό αντικείμενο παραβίαζε τις κεντρικές θύρες των καταστημάτων.
Οι συλληφθέντες οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

***
Συνελήφθη 31χρονος στην Πάτρα για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (13-1-2015), το μεσημέρι, στην Πάτρα, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 31 ετών, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο δράστης εισήλθε προχθές σε γραφείο Δημόσιας Υπηρεσίας και αφαίρεσε από 56χρονο υπάλληλο,  εκμεταλλευόμενος πρόσκαιρη έλλειψη προσοχής του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα κομπολόι.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη λίγη ώρα αργότερα.

Στη κατοχή του 31χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του 56χρονου, το όποιο κατέσχεσαν και παρέδωσαν στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.