«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Συνελήφθη 51χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στην Ανδραβίδα και δύο αλλοδαποί παίκτες για διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου
«ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»

Κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους είχε εγκατασταθεί παράνομο λογισμικό

Συνελήφθησαν, χθες (17-1-2016) το βράδυ, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 51χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας και Αλβανίας, ηλικίας 37 και 30 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα...

 σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε κατάστημα του 51χρονου στην Ανδραβίδα, εντόπισαν στο βάθος του καταστήματος, σε μη ορατό χώρο από την είσοδο, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε παράνομο λογισμικό μέσω του οποίου διεξάγονταν το τυχερό παίγνιο « ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Κατά τον έλεγχο συνελήφθη ο 51χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος για την εγκατάσταση και λειτουργία των τυχερών παιγνίων καθώς και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες, προκαταβάλλοντας για τη συμμετοχή τους στα παίγνια χρηματικό ποσό.


Σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα κατασχέθηκαν συνολικά:


•    Δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
•    Δύο οθόνες,
•    Δύο πληκτρολόγια,
•    Δυο οδηγητές (ποντίκια),
•    Καλώδια, ηχεία και usb,
•    (105) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Αγρίνιο για μεταφορά ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (200) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (17-1-2016) το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου , δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας  30 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με αυτοκίνητο στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Καρπενησίου το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν μια συσκευασία που περιείχε (200) γραμμάρια κάνναβης την οποία είχαν αποκρύψει οι δράστες σε κρύπτη πίσω από ντουλαπάκι του οχήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ το αυτοκίνητο τους κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.

***
Δραστηριότητες από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και μέριμνα του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, διατέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου 200 υπνόσακοι και 500 κουβέρτες για την κάλυψη των εκεί αναγκών. Επιπροσθέτως, μετά από συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), επίκειται ο ορισμός κλιμακίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο θα επισκέπτεται το  Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου σε καθημερινή βάση.
Παράλληλα, με τη συνδρομή προσωπικού του Στρατού Ξηράς, ολοκληρώθηκε η μεταφορά  95 συνολικά προκατασκευασμένων οικίσκων και η τοποθέτησή τους στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΒΙΑΛ στο Χαλκιός της Χίου. Πρόκειται για το χώρο όπου μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης -Hot Spot στο νησί.