«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τα μπλόκα!

Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ σε δεκάδες πόλεις και χωριά στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία στη βάση του σχεδιασμού που συζητήθηκε και αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Αντιδρούν στα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ τους πετούν μια ώρα αρχύτερα εκτός παραγωγής.
Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών σε σύσκεψή τους αποφάσισαν...
το στήσιμο ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου με τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 21 Γενάρη.
Στο μεταξύ σε κατάληψη του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΟΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 18 Γενάρη αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας.
Στη Νάουσα, οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και τα συγκέντρωσαν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Έδεσσας).
Αγωνιστικό  πρόγραμμα δράσης έχουν καθορίσει Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από τον Έβρο έως την Κρήτη. Μεταξύ άλλων:
Σε συλλαλητήριο καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς την Τετάρτη 20 Γενάρη, ημέρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέπτεται την Καβάλα, η Ένωση Αγροτών «Γιαλοχωρίων» και ο Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Παγγαίου.
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων, οι οποίοι διοργανώνουν, επίσης, διαμαρτυρία στον ΟΓΑ, την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 11 π.μ.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών πραγματοποίησαν την Κυριακή συγκέντρωση στον Κόμβο της Μεσσήνης, με γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ, ενώ από τις 22 Γενάρη στις 11 π.μ. θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τρακτέρ στην πλατεία της Μεσσήνης
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί σε παν-χανιώτικο συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.