«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Το Ε.Κ.Α. για το συλλαλητήριο στις 22 Γενάρη-Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ε.Κ.Α.  για το συλλαλητήριο στις 22 Γενάρη
 Το Ε.Κ.Α. και τα ταξικά σωματεία καλούν  τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους συνταξιούχους , τους νέους  και τις νέες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 22/1/206  και ώρα 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με Γενική Πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη.
Για να απαιτήσουμε...
να πάρει πίσω η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το νόμο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση που ετοιμάζει να φέρει για ψήφιση στη βουλή .
Να διεκδικήσουμε κοινωνική ασφάλιση για όλους  αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα .
Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Να βάλουμε φραγμό στους κοινούς σχεδιασμούς συγκυβέρνησης – Ε.Ε.- κεφαλαίου.
Με σύνθημά μας  «  εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά , γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά προχωράμε »,  δυναμώνουμε τη συμμαχία με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής,  για να ανοίξει ο δρόμος ο  πλούτος  που παράγουμε να τον αξιοποιήσουμε για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

ΤΟ Δ.Σ.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 24ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
& ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ , ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Σε  συνθήκες γενικευμένης επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου , αλλά με όπλο την πλούσια πείρα των αγώνων , σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων , στις 22-23-24 Γενάρη 2016 πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου το 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.
Συνέδριο εργατικό με σαφή ταξικό προσανατολισμό , που θα επαναβεβαιώσει τη συμβολή των οικοδόμων στον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου , της Ε.Ε. , της κυβέρνησης , και θα τροφοδοτήσει  με τις αποφάσεις του τη δράση των σωματείων το επόμενο τρίχρονο.
Οικοδόμοι από όλη την Ελλάδα καταθέτουν τον προβληματισμό τους για τα συμπεράσματα της τρίχρονης δράσης της Ομοσπονδίας και του ταξικού κινήματος, τις προτάσεις τους για την καλύτερη οργάνωση της πάλης στο χώρο των κατασκευών.
Το συνέδριο θα απασχολήσει η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι οικονομικές συνθήκες και τα προβλήματα στο χώρο των κατασκευών, τα αντεργατικά μέτρα και οι συνέπειές τους, τα ζητήματα της ανεργίας , του ασφαλιστικού , των εργασιακών σχέσεων.
Φιλοδοξία του Συνεδρίου είναι να συμβάλει με τις αποφάσεις του στο δυνάμωμα των σωματείων , στην κατεύθυνση της οργάνωσης των αγώνων σε αυτές τις συνθήκες  και με βάση τις αυξημένες απαιτήσεις της ταξικής πάλης σήμερα.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ