«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο

Κατασχέθηκαν κροτίδες, ένα γκλοπ, ένα μαχαίρι και πυρομαχικά 

Συνελήφθη, χθες (28-1-2016) το βράδυ, στο 64ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή βεγγαλικών, όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα....
κατά τη διάρκεια ελέγχων των αστυνομικών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ενεργήθηκε έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Τέσσερις κροτίδες,
•    Μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο,
•    Ένα μαχαίρι,
•    Δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

***
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Τελωνειακή Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έγινε έλεγχος σε επιχείρηση στον Τύρναβο Λάρισας και δεσμεύτηκε ποσότητα τσίπουρου που ξεπερνά τους (300) τόνους
Στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας και την Τελωνειακή Υπηρεσία του νομού, διενέργησαν την 22-01-2016, έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών, στον Τύρναβο Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια του έλεγχου βρέθηκαν στην αποθήκη της επιχείρησης βρέθηκαν δεκαέξι (16) δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 2.250 κιλά, που περιείχαν συνολικά 18.590 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο) και σε υπό κατασκευή οινοποιείο εντοπίστηκαν εννέα (9) δεξαμενές χωρητικότητας από 5.000 έως 25.000 κιλά, οποίες περιείχαν συνολικά 66.610 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).
Επιπλέον, στο αποστακτήριο βρέθηκαν τέσσερις (4) λέβητες απόσταξης (διήμεροι αποσταγματοποιοί) και σε παρακείμενη αποθήκη σαράντα οκτώ (48) δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 10.000 κιλά, οι οποίες περιείχαν συνολικά 219.323 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).

Από το Τελωνείο Λάρισας δεσμεύτηκαν συνολικά (304.483) κιλά τσίπουρο καθώς επίσης και τα βιβλία της επιχείρησης, προκειμένου να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής των ποσοτήτων του τσίπουρου, να εξακριβωθούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ σχετικά δείγματα απεστάλησαν στην Χημική Υπηρεσία Λάρισας για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 16χρονου ημεδαπού.
Προηγήθηκε καταγγελία του πατέρα 17χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, το καλοκαίρι του 2015 υπέπεσε στην αντίληψή του διαδικτυακή συνομιλία σεξουαλικού περιεχομένου, μεταξύ της κόρης του, η όποια διατηρεί προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και χρήστη άλλου προφίλ της ιστοσελίδας. Κατόπιν τούτου, ενημέρωσε τη σύζυγό του η οποία εντόπισε το προφίλ με το οποίο συνομιλούσε η ανήλικη κόρη της.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, ο διαχειριστής του προαναφερθέντος προφίλ ζήτησε με επιμονή και τελικά έπεισε την ανήλικη κοπέλα να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.


Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στην οικία του ανωτέρω 16χρονου σε περιοχή της Αττικής.
Χθες (28/1/2016), στο πλαίσιο έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του ανωτέρω και στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν αποκλειστικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η διαχείριση του επίμαχου προφίλ, με το όνομά του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας «Greek Electronic Army», που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος επτά (7) ατόμων, εκ των οποίων ένας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση διαδικτυακών επιθέσεων σε βάρος ιστοσελίδων δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιριών και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος επτά (7) ατόμων για παράνομη αντιγραφή, χρήση απορρήτων δεδομένων και πρόσβαση σε προγράμματα και στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από εντοπισμό από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σελίδας της ομάδας «Greek Electronic Army», σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της ομάδας προέβησαν σε επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων ιστοσελίδων.
Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα υπήρχαν αναρτήσεις για διαδικτυακές επιθέσεις, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 07-01 έως 28-05-2015.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε η εμπλοκή 17χρονου ημεδαπού στις επίμαχες διαδικτυακές επιθέσεις.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 11-06-2015, στην οικία του 17χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα λογισμικά των σχετικών διαδικτυακών επιθέσεων.
Μετά από πολύμηνη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της  Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και των λοιπών μελών, που συμμετείχαν στις προαναφερόμενες διαδικτυακές επιθέσεις.
Πιο συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της διαδικτυακής ομάδας:
•    18χρονος ημεδαπός, κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
•    19χρονος ημεδαπός, κάτοικος Πατρών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
•    21χρονος ημεδαπός, κάτοικος Καρδίτσας, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
•    50χρονος ημεδαπός, κάτοικος Διδυμοτείχου, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα, απουσία του, την 19-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος.
•    36χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, την 19-01-2016, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ξίφος, αεροβόλο όπλο, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με αποθηκευμένα αρχεία με τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικοποιημένα συνθηματικά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν (1.642) φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, οι οποίες είχαν ελεγχθεί («σκαναρισθεί») με την χρήση λογισμικών-εργαλείων, με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας τους.  
•    18χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αθηνών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 27-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος, με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΑ- ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χθες (28-01-2016) το απόγευμα, έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης «AGROTICA», πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργάνων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων.
Περί ώρα 16:30, ομάδες ατόμων, πολλά από τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με μαντήλια, κουκούλες κλπ, έριξαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων κροτίδες και καπνογόνα.
Περί ώρα 17:30, τριακόσια (300) περίπου άτομα βγήκαν από τους χώρους της Δ.Ε.Θ και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς που διαφύλασσαν τους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου. Ομάδες ατόμων, ορισμένα εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας εναντίον τους κροτίδες, πυρσούς, αυτοσχέδιες εμπρηστικές-εκρηκτικές κατασκευές (βόμβες τύπου μολότοφ) και άλλα αντικείμενα (πέτρες, γυάλινες φιάλες κλπ), επιχειρώντας παράλληλα να ανατρέψουν τα υπηρεσιακά λεωφορεία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να απωθήσουν τα άτομα αυτά, προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και συσκευών κρότου λάμψης.
Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν περίπου στις 20:15. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.
Περισυλλέχθηκαν και  κατασχέθηκαν πυρσός με ίχνος καύσης, δύο καπνογόνα με ίχνη καύσης, ακέραιο καπνογόνο, ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ακέραιες κροτίδες, υπόλειμμα πλαστικής φιάλης με ίχνη καύσης, πλαστική φιάλη, με εύφλεκτο υγρό.
Προανάκριση ενεργείται από την αρμόδια Υπηρεσία.

***
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν (490) πακέτα με λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθη, χθες (28-1-2016) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, εντόπισαν τον 31χρονο σε  λαϊκή αγορά στην Πατρα να διαθέτει προς πώληση λαθραία τσιγάρα και τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (490) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, που  δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.