«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στην Πάτρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο δράστης πυροβόλησε έξω από καφέ - μπαρ, για ασήμαντη αφορμή, μετά από διαπληκτισμό του με ομοεθνή του

Συνελήφθη σήμερα (20-01-2016) τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Ειδικότερα...
ο δράστης αφού διαπληκτίστηκε με 27χρονο ομοεθνή του, μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) στην Πάτρα, στη συνέχεια τον οδήγησε με τη βία, έξω από το μαγαζί, όπου πυροβόλησε μία φορά χωρίς να τον πλήξει.

Ο 38χρονος ακινητοποιήθηκε από θαμώνες του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή και μετέβησαν άμεσα στο περιστατικό.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το περίστροφο που ο δράστης χρησιμοποίησε και τέσσερα φυσίγγια και ένας κάλυκας που ήταν μέσα στο βυκίο του.

Αφορμή για το διαπληκτισμό με τον 27χρονο, ο οποίος είναι σύζυγος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος ήταν ότι, κατά τη διάρκεια κλεισίματος του καταστήματος, ο δράστης υπό την επήρεια μέθης απαίτησε να του σερβίρουν ποτό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθησαν δυο ακόμα διακινητές ναρκωτικών στην Πάτρα

Κατασχέθηκε περισσότερο από μισό κιλό κάνναβης


Συνελήφθησαν χθες (19-1-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο άνδρες, ένας 60χρονος ημεδαπός και  ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν κατά τη διάρκεια ελέγχων, όχημα στο όποιο επέβαιναν οι δυο δράστες και σε έρευνα που ακολούθησε βρήκαν μια συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 518 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθη 46χρονος για απάτες στη Ναύπακτο
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις
Συνελήφθη χθες (19-1-2016) το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 46 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης.
Η ίδια κατηγορία βαρύνει και μία γυναίκα, συνεργό του 46χρονου, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, η δράστιδα, προσποιούμενη την ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Αντίρριο, επικοινώνησε με 47χρονο πρατηριούχο και προφασιζόμενη το θάνατο της μητέρας της, του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ, το οποίο θα παραλάμβανε συνεργός της.
Για την διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη των δραστών  ενεργήθηκε, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αιτωλίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 46χρονου κατά την παραλαβή των χρημάτων.
Στην κατοχή του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 191 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το επαγγελματικό όχημα (ταξί) που οδηγούσε, ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη αδικήματος.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι την ίδια μέρα, οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από δύο ακόμα πρατηριούχους της περιοχής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου και προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.


***
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Λάππα Αχαΐας

Ο δράστης τραυμάτισε με τσεκούρι 45χρονη ομοεθνή του καθώς και την 7χρονη εγγονή της

Συνελήφθη σήμερα (20-01-2016) το μεσημέρι, στο Λάππα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι, σε υπαίθριο χώρο έξω από παλαιό οίκημα στο Λάππα Αχαΐας, όπου διέμεναν αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (Ρομά), ο 30χρονος σε κατάσταση μέθης, μετά από αντιδικία που είχε με ομοεθνείς του, οι οποίοι διέμεναν στον ίδιο χώρο και αφορούσε χρηματική διαφορά μεταξύ τους, έφυγε από το σημείο και επανήλθε κρατώντας ένα τσεκούρι.
Κατά την επάνοδό του ο δράστης τραυμάτισε με το τσεκούρι στο δεξί χέρι 45χρονη ομοεθνή του, προκαλώντας της ακρωτηριασμό και στη συνέχεια με το ίδιο αντικείμενο χτύπησε στο κεφάλι την 7χρονη εγγονή της προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό της.
Ο δράστης αφοπλίστηκε από άλλο ομοεθνή του, που έμενε επίσης στο ίδιο οίκημα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.

Η 7χρονη και η 45χρονη γιαγιά της διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» όπου και νοσηλεύονται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το τσεκούρι που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργούνται από το Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας.



ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ –ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ- ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
§      Δ.Α ΡΟΔΟΠΗΣ
ü       Λόγω βροχόπτωσης και αύξησης της στάθμης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις κάτωθι διαβάσεις ποταμών:
·       Δοκού
 
§       Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ü       Έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις παραπλεύρως του Καμηλοπόταμου, στον οικισμό Κορνοφωλιάς Σουφλίου, περίπου (100) στρέμματα και εκτάσεις παραπλεύρους του Ερυθροποτάμου, στον οικισμό Μικρού Δερείου, περίπου (100) στρέμματα. Επίσης, έχει πλημμυρήσει έκταση (500) περίπου στρεμμάτων, στη θέση Κιόντερι (περιοχή Σουφλίου) και η στάθμη των υδάτων σκεπάζει τη σιδηροδρομική γραμμή. Δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές, πλην των πλημμυρισμένων αγροτεμαχίων. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν υπάρχουν προβλήματα.

§       Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ü     Λόγω βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις κάτωθι οδούς:
·       Διαδημοτική οδός Ν. Βύσσας – Καστανεών.
·       Γέφυρα επαρχιακού δικτύου Πενταλόφου –Πλάτης.

ü       Λόγω βροχοπτώσεων στην περιοχή Έβρου, καθώς και στις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία), έχει σημειωθεί αύξηση της στάθμης των υδάτων στους ποταμούς της περιοχής.
Συγκεκριμένα:
·       Εισροή υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Ορμένιου Ορεστιάδας, 341 m3 ανά δευτερόλεπτο (μειωτική τάση).
·       Περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας (σημείο ένωσης υδάτινων μαζών: Έβρου, Άρδα και Tunca), 1.208 m3 ανά δευτερόλεπτο (μειωτική τάση).
·       Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα (φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας), 321 m3 ανά δευτερόλεπτο (μειωτική τάση).
·       Ύψος στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου) στην περιοχή Διδυμοτείχου, 6,00 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.).
·       Ύψος στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου, 6,70 μ. (αυξητική τάση - όριο συναγερμού 5,70 μ.).


§       Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
ü       Λόγω βροχόπτωσης και αύξησης της στάθμης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις κάτωθι οδούς:
·      Περιφερειακή οδός Δράμας - Αρκαδικού.
·      Επ. Ο. Πανόραμα - Καλλιφύτου
·      Επ. Ο. Πανόραμα- 1ης Ιουλίου.
·      Επ. Ο. Ανδριανή - Αγορά.
·      Επ. Ο. Περιθώριο – Οχυρό.

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
§      Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
·       Δημοτική οδός, από Τ.Κ. Κερασιάς Δήμου Έδεσσας, έως Χ/Κ Βόρρας, λόγω χιονιού – παγετού.

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
§      Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·       Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο  έως το 30ο χλμ.

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
§      Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
·       Επ. Ο. Καλαμπάκας - Διάβας - Καστανιάς – Ασπροποτάμου, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, προκλήθηκε καθίζηση τσιμεντένιας κολώνας (πυλώνα) στο μέσο της υφιστάμενης γέφυρας του Πηνειού ποταμού, μήκους περίπου (200) μέτρων, στο ύψος της Τ.Κ. Διάβας Δήμου Καλαμπάκας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της γέφυρας  Τ.Κ. Σαρακίνας.

§       Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
·       Επ. Ο. Αμπελώνα-Δελερίων, από το 3ο χλμ, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων Τιταρησίου ποταμού. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τη Ν.Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης.

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
§       Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
·       Επ. Ο. Θέρμου –Αργυρού, στο 27ο χλμ., λόγω κατολίσθησης.
·       Επ. Ο. Αγρινίου – Καλλιθέας – Προύσσου, από το 19ο χλμ, θέση «Παραβόλας».

§       Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
·       Επ. Ο. Άνω Χώρας – Κρυονερίου, λόγω χιονόπτωσης.
·       Δ.Ε. Πλατάνου – Λιβαδάκι- Περίστα - Δενδροχώρι, λόγω χιονόπτωσης.
·       Δ.Ε. Αποδοτίας – Γρηγόρι – Ελατόβρυση- Κυδωνιά- Καλλονή- Κρυονέρια, λόγω χιονόπτωσης.
·       Στη πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια λόγω απεργίας των ναυτεργατών.

§       Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ
·       Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων, λόγω χιονόπτωσης.
·       Ε.Ο. Ακράτας - Ζαρούχλας, από την Τ.Κ. Βαλιμής Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας και άνωθεν, λόγω χιονόπτωσης.

*       ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

§      Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
·       Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών Αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων
·       Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού από το 16ο έως το 51ο χλμ.


B’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

*    ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ATTIKHΣ
·       Παράδρομος Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θήβας, από το ύψος του 5ου χλμ. ρεύμα προς Θήβα, περιοχή Βίλια. Απαγόρευση κυκλοφορίας στα φορτηγά οχήματα

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
§      Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
·       Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 81ο έως το 98ο χλμ. (λόγω παγετού).
·       Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 14ο έως 26ο χλμ. έως Χ/Κ Σελίου (λόγω παγετού).
·       Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου, από το 21ο (Πολυδένδρι) έως το 43ο (Δάσκιο) χλμ. (λόγω παγετού).

§      Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ
·       Ε. Ο.  Κατερίνης - Ελασσόνας από 34ο έως 44ο χλμ.
·       Επ. Ο. Κατερίνης – Χ/Κ Ελατοχωρίου από 23ο  έως 29ο (Μοσχοπόταμος έως Χ/Κ Ελατοχωρίου)

§      Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
·       Επ. Ο.  Γουμένισσας - Λιβαδίων από 17ο  προς Λιβάδια λόγω παγετού.

§      Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
·       Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ  Κέντρου Βόρρας, από το 8ο χλμ.

§      Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
·       Από διασταύρωση Παλιόκαστρου, έως Ταξιάρχη.
·       Από Πολύγυρο έως Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)..
·       ΠΕ.Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα).
·       Επ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας.
·       Επ. Ο. Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.
·       Επ. Ο. Ν. Μουδανιών – Συκιάς, από το 57ο χλμ.
·       Οδικό δίκτυο Αγίου Όρους (Καρυές – Δάφνη – Λαύρα και Άγιο Παύλο).

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
§       Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·       Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 12ο έως 28ο χλμ.
·       Επ. Ο. Αετού – Νυμφαίου (Αμύνταιο).

§       Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
·       Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από το 18ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
§      Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
·       Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 13ο έως το 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος).
·       Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος).
·       Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από το 8ο έως το 13ο χλμ.
·       Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από το 46ο έως το 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».
·       Επ. Ο. Μητρόπολης – Μορφοβουνίου – Φράγματος Ν. Πλαστήρα, (μέσω Νεοχωρίου), από το 21ο έως 42ο.
·       Επ. Ο. Καρδίτσας - Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου) από 16ο χλμ.
·       Επ. Ο. Καρδίτσας Μητρόπολης – Δ/νση Μεσενικόλα – Ι.Μ. Κορώνης –Τσαρδακίου από 16ο χλμ.
·       Επ. Ο. Καρδίτσας – Σμοκόβου, από 21ο χλμ (Δ/νση Κέδρου).

§      Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
·       Επ. Ο. Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου, από το 33ο έως το 68ο χλμ.
·       Επαρχιακό δίκτυο των Δ.Κ. Χαλικίου-Ανθούσας-Καταφύτου-Καλλιρρόης-Στεφανίου-Κρανιάς-Δολιανών-Πολυθέας-Μηλιάς, καθώς και των Δ.Κ. Καστανιάς και Τυμφαίων.
·       Ε. Ο. Τρικάλων-Άρτας από το 18ο έως το 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)
·       Επ. Ο Πύλης-Μεσοχώρας από το 1ο.έως το 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)
·       Επ. Ο Καλαμπάκας-Μαυρελίου από το 20ο έως το 42ο χλμ.
·       Επ. Ο Κάλαμπάκας-Χρυσομηλιάς από το 20ο έως το 38ο χλμ.

§                  Δ.Α ΛΑΡΙΣΑΣ
·                     Επαρχία Φαρσάλων επικρατεί χιονόπτωση και η κυκλοφορία διεξάγεται μονό με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
§      Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
·       Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου θέση Ράχες Τυμφρηστού
·       Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 12ο έως 24ο χλμ.
·       Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από 12ο έως 48ο χλμ. θέση Βράχος, Σερμιτζέλι, Ζαχαράκι
·       Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 8ο έως 13ο χλμ.
·       Επ. Ο. Καρπενησίου – Σελλών – Φιδάκια – Αγ. Βλαχέρνας από 8ο έως 27ο χλμ
·       Επ. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου (μεσω Προυσού) από 35ο έως 45ο χλμ. θεση Αραποκέφαλα.

§      Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
·       Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από το 48ο έως το 64,7ο χλμ.

§      Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
·       Δημ. Ο. Σταυρού – Αγίας Σοφίας.
·       Επ. Ο. Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
·       Επ. Ο. Στενής - Στροπώνων.
·       Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο περιοχής Κύμης.

§       Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ.
·       Επ. Ο. Άνω Πολυδρόσου – Χ/Κ Παρνασσού.
·       Επ. Ο. Επταλόφου – Χ/Κέντρο Παρνασσού.
·       Επ. Ο. Πυρά - Μαυρολιθάρι – Καστριώτισσα.
·       Επ. Ο. Γραβιά - Καστέλλια – Οινοχώρι. 
·       Επ. Ο. Κόκκινο - Πενταγιοί – Αρτοτίνα.
·       Επ. Ο Συκιά - Μουσουνίτσα – Αθ. Διάκο.
·       Επ. Ο. Καλοσκόπη - Πανουργιάς – Στρώμη. 

*    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
§       Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο Ναυπάκτου -  Άνω Χώρας και Ναυπάκτου – Πλατάνου.

§                Δ.Α ΗΛΕΙΑΣ
·       Ε.Ο. Ανδρίτσαινας -Επικούρειου Απόλλωνα από το 5Ο έως το 17ο χλμ.
·       Στα Δ.Δ. Σκληρός, Νέδα, Άγιος Σώστης, Αμπελιώνα, Πέτρα Δ. Οιχαλίας. 

*       ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
§       Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
·       Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 27ο έως το 42ο χλμ.

*       ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
§       Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ
·       Ε.Ο. Καλλονής – Φίλιας – Άντισσας.
·       Ε.Ο. Βαφείο προς Συκαμινιά
·       Ε.Ο. Υψηλομέτωπο προς Στύψη
·       Επ. Ο. Νάπης – Μανταμάδου ,
·       Επ. Ο. Μανταμάδου – Κάπης – Πέλοπης – Στύψης
·       Επ. Ο. Μανταμάδου – Κλειούς – Συκαμινιάς
·       Οδικό δίκτυο Ενοτήτων Άγρας και Αγιάσου