«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 10 γραμμάρια κάνναβης και ένα μαχαίρι 28 εκατοστών

Συνελήφθη, χθες (18-1-2016) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., βρήκαν στην κατοχή του 22χρονου μέσα σε σακίδιο τα εξής :

•    Μία αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους 10 γραμμαρίων
•    Μία ζυγαριά ακριβείας
•    Ένα τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης
•    Ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου μήκους 28 εκατοστών

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.


***
Συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός στον Πύργο

Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών
 Συνελήφθη, χθες (18-1-2016) το μεσημέρι, στον Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για.κλοπές που είχε διαπράξει στη Χώρα του.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

***

ΗΧΗΣΗ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, μεθαύριο Πέμπτη (21-1-2016) και ώρα 08:30, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού στην Πάτρα, στα πλαίσια τακτικού ελέγχου και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.

***
Εξιχνιάστηκαν ακόμη είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην Μεσσηνία και στην Αμαλιάδα Ηλείας

Σε συνέχεια του από 1.9.2014 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τη σύλληψη 55χρονου ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και την ανεύρεση και κατάσχεση πλήθους χρυσαφικών και κοσμημάτων, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάστηκαν ακόμη είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 7.4.2011 έως και την 15.8.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και στην Αμαλιάδα Ηλείας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε βάρος του 55χρονου και μίας 29χρονης ημεδαπής, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και κοσμημάτων, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του, ενώ η συμπληρωματικά σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.