«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Απ. Κατσιφάρας: Υψηλά στην ατζέντα η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη
Η νέα Προγραμματική Περίοδος και ο τετραετής σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά την επιχειρηματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τους τρεις προέδρους των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Όπως τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας είναι σαφής η πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μια πιο στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια, δεδομένης της νέας Προγραμματικής Περιόδου, αλλά και...
του γενικότερου σχεδιασμού που έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση και την εξωστρέφεια όλων των επιχειρήσεων και ιδίως των μικρών και μεσαίων.
Αρχικά υπήρξε ενημέρωση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με βάση τον τετραετή περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό και το Κοινοτικό Πλαίσιο, ενώ στη συνέχεια έγινε αναφορά για την περιφερειακή πολιτική για τις μικρές επιχειρήσεις.
«Συνεχίζουμε την πολιτική συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στον συντομότερο δυνατό χρόνο για την ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας» υπογράμμισε ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Να σημειωθεί πως οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να καταθέσουν σε ολόκληρο το Σώμα τις σχετικές προτάσεις τους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε.  Δημήτρης Καραβίδας.
***

Ετήσιο σχέδιο δράσης Υγείας και επιχειρηματικότητα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής Υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2016 θα παρουσιαστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπούλου, η 1η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).
Εκτός του παραπάνω θέματος, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και οι δράσεις για την Επιχειρηματικότητα που εντάσσονται στον 5ετή σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος και θα κάνει τη σχετική εισήγηση στο θέμα, οι προτάσεις για τις δράσεις επιχειρηματικότητας είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, τα Επιμελητήρια και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος) και αφορούν κυρίως στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και οικονομίας.

***
Δωρεάν σπιρομετρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και τους Δήμους

Η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και τους Δήμους Δυτικής Αχαΐας, Ήλιδας, Ανδραβίδας -Κυλλήνης, Ερυμάνθου και Πάτρας, στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της Υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας, διοργανώνουν δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο.
Συγκεκριμένα, ο έλεγχος θα γίνει στις ακόλουθες περιοχές:
- Δήμο Δυτικής Αχαΐας: Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, 9 π.μ. – 1 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη Κάτω Αχαΐας.
- Δήμο Ήλιδας: Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, 9 π.μ. – 1 μ.μ. στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της κοινότητας Σιμόπουλο.
- Δήμο Ανδραβίδας –Κυλλήνης: Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, 9 π.μ. – 1 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο Βάρδας.
- Δήμου Ερυμάνθου: Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, 9 π.μ. – 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της κοινότητας Βασιλικό.
- Δήμο Πάτρας: Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, 9 π.μ. – 1 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη.

***