«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση από το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Καταγγελία για την επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και συνταξιούχων
 Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ και το χτύπημα ενάντια στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και  των συνταξιούχων την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα  που διαμαρτύρονταν για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Η επέμβαση αυτή των ΜΑΤ , κατ’ εντολή της κυβέρνησης, δείχνει γι’ άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο και την απόφασή της να περάσει  την άγρια  αντιλαϊκή πολιτική  συνεχίζοντας και εντείνοντας τα μέτρα  των προηγούμενων κυβερνήσεων με βάση τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων  και...
της αύξησης της κερδοφορίας τους.
Με ψέματα, προκλήσεις και καταστολή επιχειρεί να εφαρμόσει κατά γράμμα τα μέτρα όλων των «μνημονίων» που η ίδια διακήρυττε ότι θα τα «καταργούσε με ένα νόμο » , όμως με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό  τινάζει στον αέρα την κοινωνική ασφάλιση συνολικά ενώ από την άλλη υπόσχεται νέες εισφοροαπαλλαγές και κίνητρα στη μεγαλοεργοδοσία .
Καλούμε τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους και τα σωματεία να καταδικάσουν την επέμβαση των ΜΑΤ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης , παίρνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, για να μην περάσουν  η πολιτική και μέτρα που οδηγούν στη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει  στην κοινωνική ασφάλιση . Ένα δρόμο  έχουμε, αυτόν της ταξικής πάλης και του αγώνα.
ΤΟ Δ.Σ.
***
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνεδρίασε την Κυριακή 3/1/206  ώρα 6:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α το Δ.Σ. του σωματείου  και αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την απόφαση του Ε.Κ.Α. για απεργία με πανελλαδικό πανεργατικό συντονισμό, όταν φέρει  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό .
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να συμβάλουν για την επιτυχία της απεργίας.
Το Δ.Σ. 
***
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΏΝ  Απόφαση συμμετοχής σε απεργία

Το Δ.Σ. του σωματείου  συνεδρίασε την Παρασκευή 9 /1/2016  ώρα 7:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.  και αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει  την απόφαση του Δ.Σ. του Ε. Κ. Α.  για απεργία  με πανελλαδικό πανεργατικό συντονισμό  όταν φέρει η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να συμβάλουν μ’ όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και να  πάρουν μέρος  μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α
Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν ταφόπλακα  στην κοινωνική ασφάλιση.  Με οργάνωση και αγώνα έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους.
ΤΟ Δ.Σ.