«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Αύριο Πέμπτη βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Το έναυσμα για την έναρξη του νέου γύρου κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα συντονιστούν πανελλαδικά με μπλόκα στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, δίνουν από αύριο Πέμπτη 7 Γενάρη, οι αγρότες της Καρδίτσας, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών. Επίσης, οι αγρότες των Φαρσάλων αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στην πόλη στις 15 Γενάρη, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένονται να πάρουν την Παρασκευή 8 Γενάρη και οι αγρότες των Τρικάλων, στη διάρκεια σύσκεψης που θα γίνει στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» με τη συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού.

Ανάλογες συσκέψεις θα γίνουν και σε μια σειρά άλλες περιοχές της χώρας από μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που...
εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ιδιαίτερα μετά και την ανακοίνωση των αντιασφαλιστικών σχεδίων της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει δραματική αύξηση των εισφορών τους που φτάνει μέχρι και στον τριπλασιασμό, σταδιακά μέχρι το 2019.

Σύμφωνα με αγρότες συνδικαλιστές, η νέα επιβάρυνση που τίθεται αναδρομικά από το 2015, θα επιβαρύνει τους φτωχούς αγρότες επιπλέον με 200 ευρώ ετησίως για την πρώτη ασφαλιστική κλάση, με 265 στη δεύτερη, με 336 την τρίτη και 432 ευρώ στην τέταρτη κλάση. Είναι δε βέβαιο ότι τα νέα χαράτσια στο ασφαλιστικό, συνδυαστικά με αυτά που αφορούν τη φορολογία, επιταχύνουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και από αυτή την άποψη ενισχύεται ο δραματικά αναγκαίος και επείγων χαρακτήρας να απαντήσουν οργανωμένα, άμεσα και αποφασιστικά.