«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΕΟΑΣΝΛ Περιοδείες και συσκέψεις και τρακτέρ στις πλατείες την Παρασκευη 15 Γενάρη

Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων της ΕΟΑΣΝΛ σε χωριά του Νομού όπως και οι συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αγροτικών κινητοποιήσεων που μπαίνουν στην τελική ευθεία.
Με στόχο την έξοδο τρακτέρ σε πλατείες των χωριών της Λάρισας από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου περιόδευσε χθες κλιμάκιο της ΕΟΑΣΝΛ, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε Βασιλί-Υπέρεια-Σταυρό και σήμερα το απόγευμα θα γίνει περιοδεία σε Σιτόχωρο-Ρευματιά-Δασόλοφο-Βασιλικά-Βαμβακού στην επαρχία Φαρσάλων.
Ενημέρωση πραγματοποιείται σήμερα και αύριο από τους Αγροτικούς Συλλόγους και...
την Ομοσπονδία σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ όπως Νίκαια-Χαρά-Ν.Λεύκη -Κυπάρισσος-Αγ. Ανάργυροι-Γαλήνη-Πλατύκαμπος-Ελευθέριο-Γλαύκη-Ν.Περιβόλι-Καλαμάκι του Δήμου Ελασσόνας, σε Τύρναβο-Αμπελώνα-Δαμάσι.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείς των χωριών την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και να δώσουν στο πλάι της ενωτικά, μαζικά και μαχητικά τον αγώνα για την επιβίωση τους ενάντια στο 3ο Μνημόνιο, την άγρια φοροληστεία, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια και την ΚΑΠ της Ε.Ε που μειώνει ως 60% τις ενισχύσεις μέχρι το 2019.
Μας οδηγούν στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα με στόχο η γη και η παραγωγή να συγκεντρωθεί σε λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και κάποιων που θέλουν και πιστεύουν ότι θα γίνουν και οι ίδιοι μεγαλοαγρότες και προβάλουν τέτοια αιτήματα που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες μια ώρα αρχύτερα.
Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα σε χωριά δίνουμε αγώνα επιβίωσης, διεκδικούμε λύσεις και ικανοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου όπως έχει συζητηθεί και αποφασιστεί στις πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Καλούμε σε ενότητα με αυτά τα αιτήματα που απαντούν στις αγωνίες και προσφέρουν προοπτική στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Όλοι την Παρασκευή 15 Γενάρη τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών!
Όλοι στον δρόμο για την επιβίωση μας στήνοντας μπλόκο στα αντιαγροτικά μέτρα.

Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ