«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για τις ζημιές απ' το σεισμό της Κεφαλονιάς

Ευρεία σύσκεψη χθες στο Υπουργείο Υποδομών

Με γοργούς ρυθμούς τα έργα αποκατάστασης στην Κεφαλονιά 
Η πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου του 2014, στην Κεφαλονιά, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, χθες στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή του...
Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου, του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του Αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Διδασκάλου παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία αποκατάστασης των κτιρίων, από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κεφαλονιάς, ενώ διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου ανέλυσαν την κατάσταση σε ότι αφορά τα έργα αποκατάστασης που πραγματοποιούνται σε σχολεία, στα λιμάνια Ληξουρίου και Αργοστολίου, στο οδικό δίκτυο του νησιού και στο έργο προστασίας της παραλίας του Μύρτου.



Παράλληλα τέθηκαν χρονοδιαγράμματα και δόθηκαν οδηγίες για το συγχρονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και την επίσπευση των εργασιών, με στόχο να ολοκληρωθούν, σε όσο το δυνατότερο σύντομο χρονικό διάστημα, οι εργασίες αποκατάστασης.



«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ανακούφιση των σεισμοπλήκτων. Η κυβέρνηση, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα σεισμόπληκτα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης όχι μόνο να επανέλθουν, σύντομα, στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς, αλλά και να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους, αφού αποτελούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας», δήλωσε, μετά τη σύσκεψη ο κ. Διδασκάλου.