«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

"Η υποβάθμιση των νοσοκομείων και οι αυταρχικές συμπεριφορές της διοίκησης συνεχίζονται"

Είναι καθημερινή διαπίστωση όλων μας πως τα νοσοκομεία της χώρας αλλά και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με τραγικές ελλείψεις πόρων και προσωπικού,ως αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την κοινωνία πως θα έχει σύγχρονες και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες αν ετησίως βγαίνουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση "ανεπαρκείς" εργαζόμενοι,αν συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση στα πλαίσια πάντα της δημοσιονομικής προσαρμογής,αν "μικρύνει"το κράτος...

Αποκρύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τους που είναι η άρση της μονιμότητας,οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες,οι νέες απολύσεις,η υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό το ξεπούλημά τους στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Στο νομό μας η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.
Ειδικά η δημόσια υγεία στο νομό βρίσκεται στα όριά της, με τα νοσοκομεία Αγρινίου- Μεσολογγίου και τα κέντρα υγείας να έχουν σημάνει κόκκινο εδώ και πολύ καιρό.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία,σε συνεργασία με φορείς των πόλεων, έχουν αναδείξει το ζήτημα,στοχεύοντας να ενεργοποιήσουν την κοινωνία και παράλληλα να αποτρέψουν την κατάρρευσή τους.
Όμως  παρά  τις διαμαρτυρίες,τις αναφορές,τις καταγγελίες η κατάσταση στα νοσοκομεία απο πλευράς λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται ραγδαία,εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για την υγεία του τοπικού πλυθησμού.
Ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση φέρουν ασφαλώς και οι διοικήσεις των νοσοκομείων οι οποίες στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν τις αντιλαικές κυβερνητικές πολιτικές ακολουθούν παρελκυστικές πρακτικές προχειρότητας,αποσπασματικότητας και αναποτελεσματικότητας,ενώ δεν παραλείπουν να επιτίθενται στα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου ο οποίος  πέραν των άλλων δεν αναγνωρίζει(!) τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου(!) και φυσικά δεν συνεργάζεται μαζί του για τα οξύτατα προβλήματα της μονάδας.
Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές που εντάσσονται στο γενικότερο κυβερνητικό κλίμα συκοφάντησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία,όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου,όλους τους πολίτες και φορείς της περιοχής  να παλέψουν συσπειρωμένοι ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας και αποδόμησης του κοινωνικού κράτους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

                                                                  ΓΙΑ   ΤΟ   ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                               Θ.ΓΑΛΑΤΑΣ
 Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Αιτωλοακαρνανίας