«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών στην Ανδραβίδα


Κατασχέθηκαν  (2,5) κιλά περίπου κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (21-10-2014) το πρωί, στην Ανδραβίδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες, αδέρφια, ηλικίας 31 και 34 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών (κάνναβη).

Ειδικότερα...

χθες το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες τους, για διακίνηση ναρκωτικών στη περιοχή της Ανδραβίδας, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δύο αδερφών στην Ανδραβίδα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:



  • (1.174) γραμμάρια κάνναβης,
  • Ένα δενδρύλλιο κάνναβης με ύψος (116) εκατοστά.



Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία των δύο αδερφών, στην περιοχή Ψαρέικο Ανδραβίδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



  • (1.248) γραμμάρια κάνναβης



Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τα δύο αδέρφια, καλλιεργούσαν τις ναρκωτικές ουσίες κάνναβης και στη συνέχεια αφού τις επεξεργάζονταν τις διακινούσαν, στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, σε τοξικομανείς.



Σημειώνεται, ότι τα δύο αδέρφια είχαν διαμοιράσει σε νάιλον και άλλες συσκευασίες τις ναρκωτικές ουσίες και τις απέκρυπταν σε διάφορους χώρους της οικίας προκείμενου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις Αρχές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες σε κυτίο υποδημάτων και βαρέλια.



Ο 31χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.



Τις έρευνες και την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.


Συνελήφθησαν οι δράστες της συμπλοκής στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών



Πρόκειται για  δύο 37χρονους αλλοδαπούς



Συνελήφθησαν, χθες (21-10-2014) το απόγευμα, στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, από αστυνομικούς του Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Παλαιστίνης και Αλγερίας, ηλικίας 37 ετών αμφότεροι, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή.



Ειδικότερα, προχθές (20-10-2014) το απόγευμα, στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου, οι δύο δράστες, που είναι έγκλειστοι στο Κατάστημα, επιτέθηκαν σε τέσσερις υπηκόους Νιγηρίας ηλικίας 46,45,41,40 ετών και σε ένα υπήκοο Σομαλίας ηλικίας 31 ετών και με τη χρήση μαχαιριού προκάλεσαν τραύματα στον 46χρονο και τον 45χρονο και σωματικές βλάβες στους υπόλοιπους.



Από την προανάκριση που ενήργησαν αστυνομικοί του Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και συνελήφθησαν.



Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Δοκιμασία της χρήσης μη επανδρωμένων μέσων σε Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε σενάριο ευρείας δασικής πυρκαγιάς με πιθανές ανθρώπινες απώλειες στο πλαίσιο του Ευρωπαικού ερευνητικού έργου DARIUS

Η δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί σε ελεγχόμενο χώρο της περιοχής Αλυκές Αναβύσσου την Πέμπτη 23/10/2014 παρουσία των Ελληνικών Αρχών Ασφάλειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συντελεστών του ερευνητικού προγράμματος

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού  Ερευνητικού Έργου DARIUS, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στην περιοχή Αλυκές Αναβύσσου και ώρα 09:30-15:30, άσκηση πεδίου και επίδειξη των αποτελεσμάτων της μέχρι σήμερα συλλογικής ερευνητικής προσπάθειας από δημόσιους, ιδιωτικούς και ακαδημαϊκούς φορείς εννέα κρατών - μελών της  ΕΕ, για την αξιοποίηση της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων συστημάτων σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης.

Σκοπός του ερευνητικού έργου DARIUS είναι να διαμορφωθεί το κατάλληλο τεχνολογικό πλαίσιο που θα δίνει τη δυνατότητα κοινής χρήσης και αξιοποίησης σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης, καινοτόμων τεχνολογικών μέσων και πόρων που παράγονται από διαφορετικούς κατασκευαστές και ανήκουν σε διαφορετικές Υπηρεσίες και Φορείς, τα οποία μπορούν να  γίνονται αμοιβαία διαθέσιμα από γειτονικά κράτη σε διασυνοριακές κρίσιμες ανάγκες.

Στο πλαίσιο του σεναρίου της άσκησης και της επίδειξης των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων, μη επανδρωμένα εναέρια και επίγεια οχήματα θα ανιχνεύσουν εστίες πυρκαγιάς, θα εντοπίσουν άτομα εγκλωβισμένα στην πυρκαγιά και θα μεταφέρουν δορυφορικά την εικόνα των επιχειρήσεων κατάσβεσης, διάσωσης και εκκένωσης από το πεδίο δοκιμών  στην Ανάβυσσο στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Στην άσκηση, εκτός των εταίρων της κοινοπραξίας του έργου από τα υπόλοιπα οκτώ κράτη - μέλη της ΕΕ που αναπτύσσουν τη λύση DARIUS, συμμετέχουν το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου και Κορωπίου, η Ελληνική Αστυνομία (ΑΤ Αναβύσσου), η Τροχαία Κερατέας, καθώς και ο Δήμος Σαρωνικού με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. 

Η δοκιμή αυτή είναι από τις πρώτες και σπάνιες στην Ελλάδα ρεαλιστικές δοκιμές συστημάτων τεχνολογίας στο «πεδίο των επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και Σωμάτων Ασφαλείας.  

Η άσκηση στην περιοχή της Αναβύσσου είναι η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση επίδειξης και δοκιμών των δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών της λύσης DARIUS. Οι πρώτες δύο έγιναν στη Γαλλία και αφορούσαν επιχειρήσεις Ερευνας & Διάσωσης με κατάλληλα σχεδιασμένα μη επανδρωμένα μέσα σε θαλάσσιο περιστατικό, καθώς και σε βιομηχανική εγκατάσταση υπό κατάρρευση μετά από σεισμό.

Σημειώνεται ότι, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε ελεγχόμενο ανοικτό χώρο, προκειμένου να μη διαταραχθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής, ενώ μετά την άσκηση θα επακολουθήσει αναλυτικό Δελτίο Τύπου με πληροφορίες και οπτικό υλικό.

Πληροφορίες σχετικά με το έργο DARIUS διατίθενται από τον διαδικτυακό τόπο του έργου (http://www.darius-fp7.eu).

Για το πρόγραμμα και την διοργάνωση της άσκησης - επίδειξης πληροφορίες παρέχονται από το ΚΕΜΕΑ με αποστολή στο email kemea@kemea-research.gr.