«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ζωοκλοπές στην Ακαρνανία


Εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις ζωοκλοπών από ποιμνιοστάσια της περιοχής και 2 κλοπές

Κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και 722 γραμμάρια λαθραίου καπνού, ενώ αποδόθηκαν 148 αμνοερίφια στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εξαμελή σπείρα που διέπραττε ζωοκλοπές στην περιοχή της Ακαρνανίας.
 Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, σήμερα (23-10-2014) το πρωί, στο Παναιτώλιο Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός ηλικίας 39 ετών και ένας 23χρονος, αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ζωοκλοπής κατ΄εξακολούθηση, διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοκατοχής, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 Τις - κακουργηματικού χαρακτήρα - κατηγορίες, της ζωοκλοπής κατ΄εξακολούθηση και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37,25,23 και 23 ετών, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
 Ειδικότερα...


σήμερα (23-10-2014) το πρωί, στο Παναιτώλιο, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες  των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, για ζωοκλοπές που είχαν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ενήργησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 39χρονου, όπου εργαζόταν ο 23χρονος συλληφθείς, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



·        (148) αμνοερίφια που είχαν κλαπεί

·        (2) κυνηγετικά όπλα που κατείχαν παράνομα,

·        (722) γραμμάρια λαθραίου καπνού,

·        (4) ηλεκτρικά εργαλεία,

·        (1) αλυσοπρίονο και

·        (15) σάκοι με λίπασμα



Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι έξι δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις 17-8-2013  μέχρι και 18-10-2014, δεκαεπτά ζωοκλοπές και δύο κλοπές  σε ποιμνιοστάσια και οικίες της περιοχής, με έντεκα παθόντες.



Η σπείρα, δρώντας με διαφορετική σύνθεση ανα περίπτωση, διέπραττε ζωοκλοπές και στη συνέχεια μετέφερε τα αμνοερίφια στο ποιμνιοστάσιο του 39χρονου προκειμένου να τα αποκρύπτει.



Επιπλέον, ο 39χρονος απασχολούσε παράνομα τον 23χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας , ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.



Τα (148) αμνοερίφια που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και τα εργαλεία, το αλυσοπρίονο και τα λιπάσματα, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.



Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.


Συνελήφθησαν τρείς δράστες για ληστεία στην Πάτρα



Κατασχέθηκαν (49) φυσίγγια, ένα σουγιάς και ένα μαχαίρι



Συνελήφθησαν χθες (22-10-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, δύο 22χρονοι και ένας 20χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστείας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοκατοχής.



Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δύο ακόμα συνεργοί τους, ηλικίας 21 ετών και οι δύο, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.



Ειδικότερα προχθές (21-10-2014) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, οι πέντε ημεδαποί που επέβαιναν σε δίκυκλα, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν 31χρονο ημεδαπό, όπου με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή.



Για τον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των τριών δραστών και τη σύλληψή τους.



Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 22χρονου, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 49 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ένα σουγιά και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 33 εκατοστών, ενώ κατασχέθηκε και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν (5) διακινητές και (85) παράνομοι μετανάστες



Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 1/9/2014 έως 30/9/2014.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, πέντε (5) διακινητές διάφορων υπηκοοτήτων Αλβανίας, Αφγανιστάν, Βουλγαρίας και Ολλανδίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς συνολικά επτά (7) αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, Αφγανιστάν και Αλβανίας, που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, στην Ιταλία.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι εβδομήντα οκτώ (78) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, Συρίας, Πακιστάν, Ιράν, Λιβύης και Νιγηρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τους ελέγχους, κατασχέθηκαν δύο οχήματα και πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, για πλαστογραφία και απάτη που υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ
Η επιχείρηση του προμήθευε την Ο.ΣΥ. Α.Ε. με ελαστικά αμφιβόλου ποιότητας, συμμετέχοντας σε δημόσιους διαγωνισμούς με πλαστά πιστοποιητικά προδιαγραφών
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και ειδικότερα από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Η επιχείρηση του 59χρονου, τουλάχιστον από το έτος 2012, συμμετείχε σε ανοικτούς δημόσιους διαγωνισμούς, που αφορούσαν στην προμήθεια ελαστικών οχημάτων λεωφορείων για εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Η παραπάνω επιχείρηση, προκειμένου να προσφέρει την χαμηλότερη τιμή, προσκόμιζε στο φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της Ο.ΣΥ. Α.Ε. όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την αστυνομική έρευνα έχει διακριβωθεί ότι για το έτος 2012, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά, διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, αντί του ποσού των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ περίπου (2.523.000€).



Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή - συμμετοχή σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.